Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Afrika image

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Afrika
Leeu

Belofte maakt schuld!

Eind 2008 kreeg mijn zwager te horen dat hij slokdarmkanker had en geopereerd moest worden. Januari 2009 vond de operatie plaats waarbij zijn slokdarm verwijderd werd. In principe zou hij na 10 dagen weer thuis zijn. De dag na de operatie traden er complicaties op waardoor hij opnieuw met spoed geopereerd moest worden, waarbij het een kwestie van leven of dood was. De operatie doorstond hij, echter hij was zijn leven niet zeker. Hij lag in een academisch centrum op een I.C. en droomde dezelfde droom keer op keer. Hij reed in Zuid-Afrika en ging op safari. Nu moeten jullie weten dat wij vaak met hem naar Zuid-Afrika zijn geweest en hij altijd reed en ik de foto's nam.
Om zijn strijd een positieve duw te geven deden wij hem de belofte dat als hij het zou redden wij in 2010 naar Zuid-Afrika op vakantie zouden gaan met zijn hele gezin. We kochten een kleine pluche leeeuw en die werd aan het voeteneind van zijn bed vastgemaakt , zodat hij deze altijd zou zien ook als hij het moeilijk had.
Zijn strijd heeft weken geduurd, waarvan heel lang op de I.C., die hij uiteindelijk heeft gewonnen. Maanden van revalidatie volgden met tegenslag en hoop.
Eind 2009 kwam de ommekeer: hij voelde zich sterker worden en voorzichtig aan kwamen er wat plannen. Belofte maakt schuld nietwaar!
De knoop werd doorgehakt. WE GAAN NAAR ZUID-AFRIKA!
De reis gaat aangepast worden voor elk wat wils met genoeg rustmomenten en niet te lange reisdagen. Dat is de uitdaging voor mij om met deze gegevens een reisvoorstel te maken voor 7 personen. We gaan 3 weken en boeken bij een voor ons oud en vertrouwd reisburo die reizen op maat maakt en we willen weer naar onbekende nieuwe stukjes Afrika. Het allerbelangrijkste is echter: MIJN ZWAGER GAAT MEE!