Zambia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kwacha, US Dollar en VISA

Zambia


Er werd al eerder over getipt, maar hierbij een kleine update:

Een VISA-card is reuze handig in Zambia en eigenlijk onmisbaar. Andere creditcards worden meestal niet geaccepteerd. Toch is het ook mogelijk om met een (Maestro)bankpas geld op te nemen bij de pinautomaten van Barclays Bank. Door het hele land staan Barclays automaten aangegeven met blauwe borden langs de hoofdweg(en). Het blijft echter wel aan te raden om een redelijke hoeveelheid contant geld op te nemen waar mogelijk (Lusaka en Livingstone), daar de werking van de automaten niet gegarandeerd is.

Ook is per januari 2013 de valuta veranderd. De nieuwe Zambiaanse Kwacha is nu te verkrijgen in coupures van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 Kwacha. Eigenlijk zijn overal 3 nullen van afgehaald, ten opzicht van de oude Kwacha, wat het rekenen weer wat makkelijker maakt! :)

Overal in het land worden zowel de nieuwe als de oude prijzen weergegeven.

Naast de Kwacha is het ook zeker aan te raden om wat US dollars mee te nemen. Bij o.a. grensovergangen dienen bepaalde bedragen in US dollars betaald te worden (road tax etc). Ook is het mogelijk bij diverse lodges om te betalen in de US dollar.