Overige gebieden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hadza hunterjongen

Overige gebieden,
Tanzania


Deze jongen behoort tot de Hadza-stam. Hij heeft zich terug getrokken van de groep, en is gefocust op zijn werk. De Hadza die we bezochten bij Lake Eyasi zijn een van de laatste groepen jagers/verzamelaars ter wereld; hun manier van leven is te vergelijken met die van bosjesmannen in de Kalahari-woestijn. De Hadza leven in tijdelijke hutten, in familie-achtig groepsverband. Ze jagen met pijl en boog en verzamelen wortels en wilde vruchten zoals mensen duizenden jaren geleden al deden.
We mochten met hen mee jagen, wat een bijzondere ervaring was. Ik kon de (jonge) jongens met moeite bijhouden, rennend door de struiken en acacia's waar ik bloedende schrammen en wondjes aan overhield. Om uiteindelijk een geschoten eekhoorntje ter plekke aan het spit te roosteren.
Mocht je een dergelijke unieke ervaring overwegen; bereid je erop voor dat je in de startblokken staat om zonder waarschuwing opeens te moeten gaan rennen, smeer je alvast in met zonnenbrand en vergeet niet een hoofddeksel te dragen ;)