Overige gebieden beste reistijd

Het weer voor de overige gebieden van Overige gebieden

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Overige gebieden te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is voor de overige gebieden van Overige gebieden? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de overige gebieden van Overige gebieden

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Overige gebieden:De beste reistijd voor Overige gebieden is van juni t/m september. De tropische kust van Overige gebieden is warm en vochtig, in tegenstelling tot het dorre, droge binnenland. Strandliefhebbers kunnen hun reis afstemmen op het minder aantrekkelijke regenseizoen, dat loopt van maart tot juni. Wil je na een lange trektocht zegevierend op één van Overige gebieden’s beroemde bergtoppen staan, hou dan rekening met regenbuien tussen april en juni en november en december. Januari en februari zijn voor heel het land favoriete reismaanden, maar voor een geslaagde safari in de Serengeti kun je beter tussen juni en oktober vertrekken.


Reisadvies
Voor Overige gebieden geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
12 januari Dag van de Revolutie (Zanzibar), 26 april Dag van Vereniging Zanzibar en Tanganyika, 7 juli Saba Saba, 9 december Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Overige gebieden

Beste foto's & tips van Overige gebieden

'362716' door carla '362716' door carla

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Spread your wings

carla

Vanuit Arusha is het nog geen 2 uur rijden naar Lake Manyara National Park, dat bekend staat om de pure schoonheid en gelegen tussen de rotspartijen van the Great Rift Valley en Lake Manyara.Wanneer je het Park binnenrijdt, waan je-je in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen.Ik als vogelliefhebber zal hier zeker aan mijn trekken komen, want bijna 500 vogelsoorten concentreren zich voornamelijk rondom het meer.Zie op de foto hoe deze bijeneter-moeder haar jong net voorziet van een flinke libelle, die zojuist nog mooi over een rustig kabbelend beekje vloog ! Verder zie je er prachtige reigers, pelikanen, visarenden en de duizenden roze flamingo's zijn een ware lust voor het oog. Lake Manyara : "klein maar fijn".

'390075' door deerik '390075' door deerik

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Schilderij

deerik

Tarangire NP is een park waar je niet om de giraffes heen kunt. Bovendien een prachtig landschappelijk gebied. Weer heel anders dan de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti.

'409416' door erictkindt '409416' door erictkindt

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Sunset tanzania

erictkindt

tijdens de zonsondergang zag ik deze gnoes en zebra's drinken aan een waterpoel en had ik het geluk dat onze prima prive-chauffeur wou stoppen zodat ik deze foto kon maken want dit licht heb je maar enkele minuten dus had ik het geluk om op de juiste plaats op het juiste moment te zijn.

Laat kaart zien