Lubombo beste reistijd

Het weer in Lubombo

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Lubombo te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Lubombo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Lubombo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Lubombo:De beste reistijd voor Lubombo is juni t/m september. Meedansen op de twee grootste festivals van Lubombo doe je in augustus en september bij de Umhlanga-rietdans, of in december en januari tijdens de Incwala-ceremonie. Gelukkig heb je rond de Umhlanga zowel voor het reizen als voor het dansen de koelste en droogste tijd te pakken, die duurt van juni tot september. Eén maand voor Incwala, het oogsten van het eerste fruit, breekt een minder aantrekkelijke, want hete en natte periode aan, die tot mei duurt.


Reisadvies
Voor Lubombo geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april Lintjesdag, 6 september Somhlolo Dag, 24 oktober Dag van de Verenigde Naties.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Lubombo

Beste foto's & tips van Lubombo

'198353' door Marjan '198353' door Marjan

SwazilandLubombo

SwazilandLubombo

Mutualisme

Marjan

In het Hlane Royal National Park in het noordoosten van Swaziland stuitten we op deze samenwerking in de vorm van mutualisme tussen de Roodsnavelossepikker en de impala. Hier wordt de afspraak tussen de impala en de ossenpikkers even geregeld. Bij mutualisme is er sprake van wederzijds voordeel. In dit geval wordt de ossepikker voorzien van eten en wordt de impala ontzien van parasieten. Bij parasitisme is er sprake dat maar één van de twee soorten er voordeel van heeft en dat de andere nadeel van de samenlevingsvorm (symbiose) heeft. Bij commensalisme heeft de ene soort voordeel en de andere soort zowel geen voordeel als geen nadeel. Tot zover de biologieles.

'440062' door sollie72 '440062' door sollie72

SwazilandLubombo

SwazilandLubombo

Huis in Swaziland,...

sollie72

Hoewel Swaziland een rijke cultuur en een prachtige natuur heeft,merk je aan alles dat er veel armoede heerst. Onderweg door het land kom je veel van dit soort traditionele huisjes tegen. Soms zijn ze verstevigd met een stenen muur, maar vaak worden stokken bij elkaar gebonden als muur.(Kijkt vergroot het beste)

'234908' door Marjan '234908' door Marjan

SwazilandLubombo

SwazilandLubombo

Incoming!

Marjan

In het Hlane Royal National Park in het noordoosten van Swaziland stuitten we op deze samenwerking in de vorm van mutualisme tussen de Roodsnavelossepikker en de impala. Bij mutualisme is er sprake van wederzijds voordeel. In dit geval wordt de ossepikker voorzien van eten en wordt de impala ontzien van parasieten. Bij parasitisme is er sprake dat maar één van de twee soorten er voordeel van heeft en dat de andere nadeel van de samenlevingsvorm (symbiose) heeft. Bij commensalisme heeft de ene soort voordeel en de andere soort zowel geen voordeel als geen nadeel.

Laat kaart zien