Lubombo

Lubombo is een district van Lubombo, gelegen in het oosten van het land. Het district beslaat een oppervlakte van 5947 vierkante kilometer en de hoofdplaats is Siteki. Onder andere het Mkhaya Game Reserve en een groot deel van de Usutu rivier liggen in Lubombo.

Informatie over Lubombo

Beste foto's & tips van Lubombo

'198353' door Marjan '198353' door Marjan

SwazilandLubombo

SwazilandLubombo

Mutualisme

Marjan

In het Hlane Royal National Park in het noordoosten van Swaziland stuitten we op deze samenwerking in de vorm van mutualisme tussen de Roodsnavelossepikker en de impala. Hier wordt de afspraak tussen de impala en de ossenpikkers even geregeld. Bij mutualisme is er sprake van wederzijds voordeel. In dit geval wordt de ossepikker voorzien van eten en wordt de impala ontzien van parasieten. Bij parasitisme is er sprake dat maar één van de twee soorten er voordeel van heeft en dat de andere nadeel van de samenlevingsvorm (symbiose) heeft. Bij commensalisme heeft de ene soort voordeel en de andere soort zowel geen voordeel als geen nadeel. Tot zover de biologieles.

'440062' door sollie72 '440062' door sollie72

SwazilandLubombo

SwazilandLubombo

Huis in Swaziland,...

sollie72

Hoewel Swaziland een rijke cultuur en een prachtige natuur heeft,merk je aan alles dat er veel armoede heerst. Onderweg door het land kom je veel van dit soort traditionele huisjes tegen. Soms zijn ze verstevigd met een stenen muur, maar vaak worden stokken bij elkaar gebonden als muur.(Kijkt vergroot het beste)

'234908' door Marjan '234908' door Marjan

SwazilandLubombo

SwazilandLubombo

Incoming!

Marjan

In het Hlane Royal National Park in het noordoosten van Swaziland stuitten we op deze samenwerking in de vorm van mutualisme tussen de Roodsnavelossepikker en de impala. Bij mutualisme is er sprake van wederzijds voordeel. In dit geval wordt de ossepikker voorzien van eten en wordt de impala ontzien van parasieten. Bij parasitisme is er sprake dat maar één van de twee soorten er voordeel van heeft en dat de andere nadeel van de samenlevingsvorm (symbiose) heeft. Bij commensalisme heeft de ene soort voordeel en de andere soort zowel geen voordeel als geen nadeel.

Laat kaart zien