Windhoek image

Windhoek


Beste reistijd

Windhoek
Namibië
Claudiaroland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Windhoek

Het weer in Windhoek

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Windhoek te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Windhoek? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Windhoek

 

De beste periode om naar Windhoek te gaan is van oktober tot half december; de temperatuur is dan tussen de 25°C en 30°C. De neerslag is dan tussen de 13 en 31 milimeter. Je hebt dan ook geen last van schoolvakanties. Een andere goede periode is van half maart tot half april. De temperatuur is dan tussen de 25°C en 27°C. De neerslag is dan tussen de 35 en 70 milimeter. Zuid-Afrika en Namibië vieren vakantie van half december tot half januari, van half april tot begin mei en van begin augustus tot begin september. Van januari tot april heb je de meeste kans op regen. Hoe meer je naar het noorden reist, hoe groter de kans op regen en hoe hoger de luchtvochtigheidsgraad.