Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dessert homestead lodge (Sossusvlei)

Sossusvlei,
Namibië


Wow.... dat is één van de weinige dingen die in je opkomt als je richting deze lodge rijd. Al jaren plan ik al mijn reizen van A tot Z zelf en soms zoek je in gebieden waar gewoon weinig over te vinden is.

Zo ook in de buurt van de sossusvlei in Namibië. Na veel zoeken vond ik "Dessert homestead lodge" op ongeveer 25 minuten rijden van de poorten van Sossusvlei national park.

Het is altijd even afwachten of deze toch behoorlijk prijzige lodge het geld ook daadwerkelijk waard is. Zoals ik al zei wisten we op km afstand al dat dit het was. De locatie is werkelijk fantastisch en de lodge is zo mooi, netjes, schoon en sereen dat het dubbele bedrag ook op zijn plaats was geweest. De huisjes liggen allemaal naast elkaar en kijken zo de leegte van de woestijn is. Uitstekend eten, excursies en veel mogelijkheden om te paart door de woestijn te trekken. Ook is er een zwembad dat prachtig gelegen is met uitzicht over de woestijn.

Net achter de lodge liggen een aantal heuvels / rotsen die via een pad goed toegankelijk zijn. Hier vond ik misschien wel de mooiste plek voor een zonsopkomst ooit. In eerste instantie vond ik de foto niet heel bijzonder maar toen ik hem in Lightroom wat opgelicht had vond ik één van mijn juweeltjes. Een fantastische herinnering aan één van de mooiste plekken en accommodaties die ik ooit bezocht heb!