Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sesriem Canyon

Sossusvlei,
Namibië


De Sossusvlei is misschien wel de bekendste attractie in Namibië. In de directe omgeving is echter meer te zien dan alleen de Sossusvlei. Je vindt er ook de Hiddenvlei en de Deadvlei.
En op slechts 4,5 kilometer van Sesriem ligt de Sesriem Canyon, een ravijn dat miljoenen jaren geleden door de Tsauchab River is uitgesleten.

De naam is niet zomaar gegeven. In de tweede helft van de negentiende eeuw kwamen er groepen Afrikaner Boeren op doortocht langs het ravijn, waar vers water in schitterde. Om het water naar boven te halen, werden de leidsels (riemen) van hun ossenwagen gebruikt. Er moesten zes riemen aan elkaar worden geknoopt om bij het water te komen: vandaar de naam Sesriem.

Nog steeds staat Sesriem Canyon bekend om het water dat gedurende het gehele jaar aanwezig is, wat vrij zeldzaam is in een woestijngebied. In de droge zomermaanden is de bodem droog en zijn er kleine waterpoelen met vissen en kikkers. De poelen zijn kristalhelder en een mooie afwisseling op het donkerbruine zandsteen.

Sesriem Canyon is eigenlijk het mooist in de vroege ochtend of de namiddag. De opkomende of dalende zon speelt dan met de kleuren van het zandsteen – de bijzondere vormen van de rotsen komen dan het beste naar voren. Wij wandelden er echter in de vroege namiddag.