Namibië image
Namibië image Namibië image

Namibië

Reviews

Namibië
Afrika
Juliette1974

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Namibië
SourOnTour was hier 30 Sep 2019
De verwachtingen waren hoog toen ik afreisde naar Namibië, een land dat ik gecombineerd heb met Botswana. En de hoge verwachtingen zijn meer dan overtroffen! Door Namibië reisde ik ongeveer 2,5 week en bezocht daar Windhoek, Sossusvlei, Damaraland, Etosha en de Caprivi strook. Dé trekpleisters van Namibië zijn Sossusvlei en Etosha en deze mag je ook absoluut niet overslaan als je hierheen reist. Maar vergeet vooral ook niet de minder druk bezochte plekken te bezoeken. Damaraland wordt soms alleen maar als tussenstop aangedaan, maar ik reisde er in vier dagen doorheen. Hier kom je nauwelijks andere toeristen tegen, die zie je pas weer op de campsite. Die trouwens stuk voor stuk super klein zijn en niet te vergelijken zijn met een Europese campings. Ook de caprivistrook is niet zo druk bezocht, terwijl dit een mooi contrast vormt met het droge midden en zuiden van het land. Door caprivi loop de Okavango rivier en hier valt ook meer regen als in de rest van het land. Hierdoor is het hier groener. Sla het Mahango game reserve niet over, want dat is prachtig en ongerept. Wij reden er met een selfdrive safari op een ochtend doorheen (3 uurtjes ongeveer) en kwamen helemaal niemand tegen! Wel natuurlijk een heleboel wildlife en daar doe je het natuurlijk voor.
Land
  • heel veel 'niets'
Review geplaatst op 2019-11-09
10
Namibië Sossusvlei
SourOnTour was hier 30 Sep 2019
Google je op afbeeldingen van Namibië dan zie je voornamelijk foto’s van de oranje zandduinen van Sossusvlei. Het is, ondanks dat het er voor Namibische begrippen druk kan zijn, zéker een must see. Je verblijft in Sesriem en daar is ook de ingang. Die gaat bij zonsopkomst open. Wil je de meute voor zijn? Verblijf dan op de nwr campsite binnen de poort van Sossusvlei. Dan mag je iets eerder naar binnen en kan je zelfs de zonsopgang zien vanaf Dune 45. Dodevlei/deadvlei is ook erg indrukwekkend om te zien. Hiervoor rijdt je helemaal tot het einde van de geasfalteerde weg. Dan moet je door dik zand, waarvoor een 4x4 noodzakelijk is. Heb je die niet, dan stap je hier over naar een 4x4 shuttle. En vergeet niet Big Daddy Dune te beklimmen. De hoogste duin, die je vanzelf wel ziet als je bij deadvlei bent. Ook hier bovenop zal je niet de enige zijn, maar het uitzicht is magisch!
Stad
  • Erg fotogeniek
  • Onwerkelijk mooi
  • Voor Namibische begrippen wat druk
Review geplaatst op 2019-12-02
8
Namibië Twyfelfontein
Barga was hier 29 Aug 2019
Rotstekeningen, organ pipes en woestijnolifanten Twyfelfontein is een aanrader. Vanuit Swakopmund rijdt je over slechte dirt roads door een prachtig gebied met bergpassen en gekleurde bergen naar het noorden. Twyfelfontein staat bekend om de pre-historische rotstekeningen die je o.l.v. een gids (100 N$ is ongeveer €5 p.p) kunt bekijken tijdens een 45 minuten durende wandeling/ klim over de rotsen. De bosjesmannen hebben met de tekeningen een mooi inkijkje in hun leven achtergelaten. Je ziet goed bewaard gebleven afbeeldingen van giraffen, een leeuw, krokodillen etc. Een paar km verder liggen de organ pipes: zuilvormige basalt in prachtige kleuren, gevormd door erosie. Hier komen weinig bezoekers. Je betaalt een kleine vergoeding bij het hokje aan de overkant van de weg. Verder is ook Desert Elephant tour een absolute aanrader (vaak te boeken bij je accommodaties). Wij sliepen in de Twyfelfontein Country lodge , fantastisch gelegen met geweldige huisjes, maar matige service en eten. De trip was echter geweldig. Na 1,5 uur rijden door ruig terrein, waarbij tracks en uitwerpselen van de desert olifanten werden gevolgd, zagen we een grote groep desert olifanten incl. buffel en kleintjes in de buurt van de droge rivierbedding. Dit type olifant heeft zich volledig aangepast aan het leven in de woestijn en komt alleen nog maar hier in Damaraland en in Mali voor. Geweldige en spannende ontmoeting waarbij de olifanten soms rakelings langs onze jeep liepen.
Highlight
  • Desert Elephant Tour
  • Organ pipes bijzonder fraai en kleurrijk
  • San Rotstekeningen goed bewaard gebleven
  • fraai landschap
  • Wereld erfgoed
  • unieke ervaring
  • afgelegen
  • slechte wegen vanuit Swakopmund
Review geplaatst op 2020-09-17
8
Namibië Spitzkoppe
Remcoenmarloes was hier 31 May 2018
Spitzkoppe was het begin van onze reis door Afrika. Helaas sloten we pas na Sossusvlei aan, maar dit was alsnog een heel mooi beginpunt! Er komen nog weinig toeristen en het is een uitgestrekt gebied, waardoor je geen tot weinig anderen tegenkomt. In alle rust kan je dus genieten van de buitenaardse omgeving en rotsformaties. Ook zijn er muurtekeningen te vinden die duizenden jaren oud zijn.
Highlight
  • Mooie omgeving
  • Weinig toeristen
  • Kan er heel warm worden
Review geplaatst op 2018-10-03
10
Namibië Karas Region
Femke was hier 15 Mar 2018
Fantastische juweel in het zuiden van Namibië. Niet alle Namibië-gangers trekken naar het diepe zuiden voor een bezoek aan deze oogverblindende canyon. Onbegrijpelijk, want voor ons was dit het hoogtepunt van deze reis. De eenzaamheid, rust en de kleuren van deze canyon zijn zo onwaarschijnlijk mooi dat het moeilijk is je te beseffen dat je echt op deze plek bent aanbeland. Vooral de zonsopgang en zonsondergang zijn een waar schouwspel op deze plek. Aanrader is de Fish River Lodge. Een twintigtal huisjes en hoofdgebouw op de rand van de afgrond... klinkt net zo spannend als het in werkelijkheid is! Genieten!!
Regio
  • Natuur
  • Rust
  • Uniek
  • Afgelegen, dus weinig tankvoorzieningen
Review geplaatst op 2018-03-15
5
Namibië
Cora was hier 15 Mar 2018
Onderweg komt al snelde rust op mij af. Prachtige woeste landschappen komen voorbij. Het rode zand van de Kalahari sijpelt die avond tussen mijn vingers. Paarden komen aangelopen en vervolgen hun weg in een draf achter elkaar. Miljoenen sterren aan de hemel. In de alle vroegte op de rode heuvel overzie je het rode landschap van de woestijn. Verder rijdend veranderd het landschap in de maan. Uitgeslepen rotsen, hier en daar wat groen en de brandende zon geven haast een surrealistische beeld voor ogen. Er is zoveel verborgen in het landschap. Zoals de Canyon een prachtige grijsgroen uitgesleten bergen tot diep naar beneden waar het water in een kring de weg volgt. Of een stuk de zoutpan inrijden en je waant je in een zachtgroene oase van leegte. Overal lopen er dieren. Water is er genoeg door de regen. We tellen de soorten bokken en antilopes. Na bergen is er zand, goudgeel zand en giraffen. Dan komt de zee. Een woeste zee met schepen die langzamerhand vergaan op het water. Vol met meeuwen en zeehonden dobberen ze rond. Met een boot bezoeken we de zeehonden op de zand Verder onderweg bekijken we de tekeningen in de grotten, en het plateau van de Waterberg. We komen tot rust in de leegte, de rust en de onnoemelijke afwisselende landschap dat zoveel bied. En dan Etosha, beelden van dieren en natuur.De tijd is tekort.
Land
  • de ruimte
  • de oorspronkelijkheid
  • blank en zwart samen
  • de natuur
  • de vrijheid
  • de afwisseling
  • kamperen
  • weinig zwemwater
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Namibië
Marije was hier 15 Mar 2018
Op reis door Namibië met ons gezin in een Toyota Hilux met 2 tenten op het dak. Op advies naar de Erongo Mountains gereden en geslapen op de 'campsite' van Farm Omandumba. Dit ging als volgt: je hebt de Farm, daar krijg je een papiertje mee met een 'plattegrond'. Bij de boom met een schild van een schildpad, ga je naar links en daar zijn de 5 'kampeerplekken'. Allen kilometers uit elkaar gelegen. Geen last van eventuele buren. Onze kampeerplaats had een open lucht douche met toilet. Voor het warme water moest je dit eerst opwarmen met een vuurtje. We hebben (op advies van de landeigenaar) lekker gelopen en geklommen tussen de bergen. Echt super mooi en fantastische uitzichten. Daar zijn geen woorden voor. 's avond lekker koken en een vuurtje stoken tussen de rosten. Ondertussen kijken naar de prachtige sterrenhemel met een erg duidelijke Melkweg. Wat wil een mens nog meer.'s Nachts werden we echter wakker van gegrom.... Gelukkig hoefde er niemand naar de wc! De volgende ochtend keken we eens goed op de grond rondom de tent en zagen we toch wel hele grote katachtige pootafdrukken! Omdat we toch wel erg nieuwsgierig waren welk dier er onder onze tent was doorgelopen, hebben we navraag bij de landeigenaar gedaan. Op de vraag: Welke dieren wonen hier eigenlijk? Kregen we als antwoord: Hyena's en jachtluipaarden!!
Land
  • geen toeristen!
  • geweldige uitzichten
  • prachtige sterrenhemel
  • kennismaken met de San mensen
  • douchen in de open lucht
  • mooie wandelingen
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Het belangrijkste deel wat wij gezien hebben is de Kalahari woestijn met zijn specifieke rode zand richels. Heel bijzonder. Op the Bagatelle Kalahari game ranch kan je zelf wandelen wat een nog betere indruk van het landschap geeft en je dichter bij de natuur brengt. De game ranch heeft ook een natuurgebied waar je game drives kan maken. Wat ik persoonlijk minder vindt is dat ze Cheeta's houden en deze dusdanig aan mensen gewend zijn dat ze gevoerd kunnen worden. Ze leven wel op een groot gebied dus ze kunnen hun eigen weg gaan.
Land
  • Prachtige natuur
  • Cheeta voeren als een huisdier
Review geplaatst op 2017-11-15
10
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Namibië is één van mijn favoriete landen geworden. De veelzijdigheid aan landschappen die wij op onze rondtocht van 4500km is fenomenaal. We konden regelmatig even stoppen omdat we het rustige tempo van twee nachten op ieder lokatie hadden gekozen en op de reisdagen alleen reisden. Alle tijd dus om te genieten. De bevolking is erg vriendelijk en open wat resulteerde in leuke en soms diepgaandere gesprekken. Alleen in Keetmanshoop bij een winkel in een blijkbaar mindere buurt voelde we ons wat onveilig maar verder echt een top land. Het land heeft is zo groot dat ze de luxe hebben om de nadruk te leggen op enkele toeristische plekken zoals Fish River Canyon en Sossus vlei waar je eigenlijk precies dat kan zien en voor de rest of meer je best moet doen of gewoon niet kan komen. Top voor de dieren en de natuur.
Land
  • Aardige open bevolking
  • Prachtige landschappen
  • Veilig
  • nvt
Review geplaatst op 2017-11-15
8
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Vingerklip lodge is een prachtig gelegen lodge in Damaraland onderaan één van deze prachtige plateau's. De lodges hebben allemaal een prachtig uitzicht en één ligt op het plateau. Natuurlijk moet er eerst geklommen worden voordat je er bent daarna is het uitzicht fantastisch. Boven is er ook een restaurant wat gereserveerd moet worden. Het eten is uitstekend en de scenery top. De lodges zijn klein maar van prima kwaliteit. Ieder heeft zijn eigen terras. Er zijn twee zwembaden met genoeg plekken in de schaduw om te relaxen. Het restaurant en Bar op het lager gelegen hoofdterrein zijn uitstekend. Het ontbijt en diner zijn van het buffet. En de service is ook prima. Voor het aanrijden naar deze prachtige plek moet je voor het beste uitzicht een stukje om. Vanaf Khorixas neem je de eerste afslag de D2743 op. De natuur is een plaatje en als verassing krijg je vlak voordat je er bent een dergelijk uitzicht.
Land
  • Mooie ligging
  • Romantische lodge op plateau
  • Leuk restaurant op plateau
  • harde bedden
Review geplaatst op 2017-11-28
8
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Canyon Village is een accommodatie van de Gondwana collection. Deze organisatie heeft prachtige gebieden onder zijn vlag waarin de diverse lodges liggen. Ze bieden een totaal pakket binnen de eigen reservaten of daarbuiten. Canyon Village ligt vlakbij Fish River Canyon. De lodges liggen in een hoefijzervorm tussen rotsformaties in. Een prachtige uitgangspunt voor een heerlijk gevoel van rust. Het uitzicht is prachtig. Het restaurant, bar en de receptie liggen lekker centraal en zijn van uitstekende kwaliteit. Wij hadden ons opgegeven voor de Sunrise walk. We waren de enige wat ons enigszins verbaasde. Wel heerlijk als je dan met zijn drieën gedropt wordt ergens in het reservaat, een kopje koffie met iets lekkers nuttigt terwijl de prachtig zon langzaam over de horizon komt met schitterend licht. De wandeling duurde 90 minuten en de gids kon ons veel vertellen over de omgeving en zijn inwoners. Een aanrader. Na deze heerlijke wandeling konden aanschuiven voor het ontbijt om daarna onze eigen middag in te delen. Tegen half 4 verzamelden we voor de tocht langs Fish River Canyon want erin ga je niet om te genieten van de prachtige uitzichten. Een uitstekende accommodatie in een prachtige omgeving.
Land
  • Prachtige Natuur
  • Uitstekende service
  • Heerlijk rustige Accomodatie
  • wat verouderde badkamer
Review geplaatst op 2017-11-28
9
Namibië Hardap Region
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Sossuvlei is eigenlijk de moeder van de vleien. Als je naar dit gebied gaat in het Namib Naukluft Nationaal Park ga je naar een aantal mooie punten die zeer toeristisch zijn. Allereerst passeer je Dune 45, de duin met de slinger erin die op alle reclames te zien is. Daarna kom je bij een parkeerplaats waar de 2x4 wagens moeten parkeren en de shuttle voor de laatste 4 km zullen nemen. De Shuttle brengt je allereerst bij Deadvlei, de meest populaire vlei zoals wij ervaren hebben. De bodem van de vleien bestaat uit ingedroogde klei die gevormd werd na de overstroming van de rivier Tsauchab. Dit zorgde voor ondiepe poelen waar in de overvloed van water de acacia's konden groeien. Toen het klimaat veranderde werd het gebied geteisterd door droogte. De zandduinen omringen de vlakte waardoor de toestroom van water uit de rivier geblokkeerd werd. Omdat er weinig tot geen water bij de bomen kwam zijn die gestorven. De overgebleven skeletten van de bomen, die ongeveer 900 jaar oud zouden zijn, zijn zwartgeblakerd door de zon. Hoewel ze niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het te droog is. Bij Deadvlei kan je Big Daddy Dune beklimmen. Dit is met zijn 325m de hoogste duin. De shuttle brengt je midden in sossusvlei. Sossusvlei heeft veel nog levende bomen. Vanuit Sossusvlei wandel je naar Narravlei, een prachtige vlei waar vooral accacia's staan.
Regio
  • Prachtige uitzichten
  • Goed te rijden
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-12
8
Namibië
EvelineVanPutten was hier 31 May 2017
Swakopmund is een oude Duitse stad, die stamt uit de tijd van de Duitse kolonialisten. Het Duitse karakter valt nog sterk op; er wordt veel Duits gesproken, Duitse architectuur, de straatnamen zijn in het Duits, ze hebben hier bratwurst en apfelstrudel en er zijn ook veel Duitse toeristen. Er hangt een hele relaxte sfeer en de locals zijn erg aardig. Ook zijn er veel restaurants, zowel aan de boulevard als in het centrum. Het leukste van Swakopmund zijn de zandduinen, waarin je van alles kunt ondernemen. Quad rijden, sandboarden, fatbiken, kamelentocht, jeep safari's, enz. Genoeg outdoor activiteiten te doen in het prachtige zandlandschap! Ook kun je vanaf Swakopmund een kayaktrip tussen de zeehonden boeken.
Land
  • Relaxte sfeer
  • Veel activiteiten
  • Betaalbaar
  • Veel restaurants
  • Klein en overzichtelijk centrum
  • Kans op inbraak groot
  • Onveilig gevoel door alarmsystemen op huizen
Review geplaatst op 2017-08-01
10
Namibië
Johnarts was hier 31 Mar 2017
Je moet er iets voor doen, namelijk vroeg opstaan, maar dan heb je ook wat. Je ziet de meest prachtige en uitgestrekte rode zandduinen in het opkomend zonlicht. Je kunt de duinen beklimmen en genieten van de enorme vergezichten. Ga echt op tijd weg, anders word je overvallen door de hitte.
Land
  • prachtige vergezichten
  • goed bereikbaar
  • groot gebied, spreiding van toeristen
  • Mocht een half uur eerder opengaan
Review geplaatst op 2017-05-12
10
Namibië
Johnarts was hier 31 Mar 2017
Etosha is geweldig! Ondanks het feit dat het wild erg verspreid was, vanwege het feit dat er voldoende water was overal, hebben we toch erg veel gezien.
Land
  • Veel ruimte
  • Accommodaties zijn niet super
Review geplaatst op 2017-05-12