Keetmanshoop

Keetmanshoop ligt in het zuiden van Keetmanshoop op een heuvelrug tussen de Namibwoestijn en Lüderitz enerzijds en de Kalahari anderzijds. Dit stadje vormt een belangrijke verkeersader. Vanuit hier kun je naar steden als Swakopmund en Windhoek, maar ook naar Zuid-Afrika. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Speeltuin van de Reuzen en het Quiver Tree Forest.

Informatie over Keetmanshoop

Beste foto's & tips van Keetmanshoop

'312248' door albertensandra '312248' door albertensandra

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Kokerbomen

albertensandra

Locatie: Keetmanshoop Kokerbomen komen in geheel zuidelijk Namibië voor, maar nergens in de vorm van een bos zoals in Keetmanshoop. De kokerboom is een fotogenieke en speciale boom. De eigenzinnige boom is altijd belangrijk geweest voor de bosjesmannen. Zij gebruikten de holle stam als koker voor hun pijlen. De kokerboom groeit eigenlijk altijd tegen of op een stuk rots. Deze rots neemt overdag de warmte van de zon op en geeft deze warmte 's nachts af aan de boom die daardoor onder constante temperaturen kan doorgroeien. De nachten kunnen namelijk verraderlijk koud zijn, met temperaturen tot of onder het vriespunt. De boom kan zeer goed tegen de droge omstandigheden en slaat het water op in haar takken en stam. Het bos is sinds 1955 een nationaal monument. Zowel de Tuin der Goden als het kokerbos zijn gelegen op privé-land dat behoort tot de farm Gariganus van Coenie en Ingrid Nolte. Het is mogelijk om vanaf hier een bezoek aan zowel het bos als het nabijgelegen Giants Fossil Playground (Tuin der Goden) te brengen. Toegang bedraagt N$ 20 per persoon en 20 N$ voor de auto. http://www.opreisnaarnamibie.nl/Namibie/Zuid-Namibie/Kalahari-Zuid/Keetmanshoop/

'332077' door dreamer666 '332077' door dreamer666

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Kokerbomenbos

dreamer666

Foto genomen in het kokerbomenbos. Het bevindt zich ten noordoosten van Keetmanshoop op de M29. De bomen staan op een privéterrein dat een camping is. Wij hadden dit er als tussendoortje bijgenomen op weg naar Fish River Canyon en achteraf spijt gehad dat we niet meer tijd hadden.

'553975' door marcvankessel '553975' door marcvankessel

NamibiëKeetmanshoop

NamibiëKeetmanshoop

Kokerbomenbos

marcvankessel

Het Kokerbomenbos (Quivertree forest), zo'n 10 km van Keetmanshoop, leent zich het best om in de namiddag of tegen zonsondergang te bezoeken. Je kunt vrij door het bos (park) rondlopen, en met de ondergaande zon levert dat soms mooie plaatjes op.

Laat kaart zien