Fish River Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fish River Canyon

Fish River Canyon,
Namibië


Een bijzonder indrukwekkend landschap, deze canyon in Namibie. Helaas kun je er alleen wandelingen maken onder begeleiding en het was er zo heet in de tijd dat wij er waren, dat we het toch wel snel voor gezien hielden. In de omgeving zijn veel kokerbomen te zien, die het mooier op de foto doen, dan deze bijzondere plek.

De Fish River Canyon of Visriviercanyon (Afrikaans: Visrivier Canyon of Visrivier Afgronde,) in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep.

De canyon ligt aan de benedenloop van de Visrivier. Deze rivier vervoert niet het hele jaar door water en is niet bevaarbaar. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika.

Het 90 kilometer lange wandelpad door de kloof is een van de populairste wandelroutes in Zuidelijk Afrika. Het is evenwel een zware wandeling, vaak bij heel hoge temperaturen. ( Wikipedia )