Etosha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zelf rijden door een onbeschrijfelijk landschap... je moet het zien om het te geloven

Etosha,
Namibië


Tijdens onze selfdrive door Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn we zó ontzettend veel mooie plaatsen tegen gekomen, maar de locatie van deze foto was er één van de overtreffende trap. Het eerste national park dat we doorkruisten was Etosha. Op het moment dat je Etosha NP binnenrijdt, doe je dit nog op een geasfalteerde weg. Maar al snel kun je deze weg verlaten en kom je in een landschap terecht dat haast niet te omschrijven is. Het is er stoffig en droog, met een witte kleur. Ook de dieren die je tegenkomt lijken wel verkleurd te zijn. Als ze rennen laten ze een stoffig spoort achter. Dit maakt het erg bijzonder om hier te zijn, het is net alsof je in een soort science fiction wereld beland bent.
En hoe mooi is het dat dit park prima te zien is vanuit je eigen auto. Ultieme vrijheid! Wij waren hier in oktober, een relatie rustige periode waarin je bijna geen andere auto's tegenkomt, behalve bij de waterholes waar de dieren drinken. Soms voel je je dus écht alleen op de wereld. Wanneer je daar dan rijdt, in je grote stoere auto, en er steekt een giraf of een kudde olifanten de weg over, word je toch echt wel even stil. Zo dicht bij deze dieren zijn is nergens mee te vergelijken.
Deze foto is gemaakt bij één van de waterholes in Etosha. Hoewel hier al veel dieren op te zien zijn, is het slecht een fractie van de werkelijkheid: vanuit iedere hoek kwamen dieren aanlopen om te drinken. Het enige dat je op zo'n moment wil is je auto neerzetten, de radio uit, ramen open (zodat je de giraffen hoort lopen en de zebra's hoort drinken), en genieten. We waren sprakeloos. Na dit tafereel ongeveer een half uur aanschouwd te hebben, werden we verrast door iets dat ons nog niet eerder opgevallen was... een leeuw, die slechts tientallen meters bij ons vandaan ook een toeschouwer was van alles dat wij zagen. Maar vast met een hele andere bedoeling!