Jolienoel

profiel Jolienoel

Naam

Jolie Roodenburg

Reviews

4

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

18 August 2017

Favorieten

Fav. land

Namibië

Fav. stad

...

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D5200

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Jolienoel"

  • profile image comment
    Door Sgtravel• geplaatst op 29 Oct 2017 | 09:26:21

    Jolie, gefeliciteerd met je rode ster!! het is een paradijselijke plek!

    Groet, Sander

    Bericht aangepast op 20:54:50

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'565411' door Jolienoel '565411' door Jolienoel

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Hier voel je je een..

Jolienoel

El Nido, een plaatsje op Palawan (de Filipijnen) is onbeschrijfelijk mooi! Boek een privétochtje naar de mooiste eilandjes en voel je helemaal alleen op de wereld. Je kunt snorkelen, naar een verborgen strand (je moet dan wel even onder een rots door duiken maar dan heb je ook wat). En geniet aan een verlaten strandje van een heerlijke lunch: een paar minuten eerder ving onze kapitein met een speer een vis uit het water. Toen meerden we aan bij een strand dat helemaal voor onszelf was. Terwijl de kapitein en zijn matroos een barbecue neerzetten en onze vis aan het roosteren waren, snorkelden wij nog even verder tussen het allermooiste koraal dat ik ooit gezien heb. De volgende dag maakten we een discovery dive op een andere locatie, niet ver van El Nido en werden we verliefd op de onderwaterwereld daar. Wat is het er mooi en puur en nog relatief onontdekt. Het zien van een zeeschildpad maakt onze dag compleet. En dan die zonsondergangen daar ... wauw!

'565764' door Jolienoel '565764' door Jolienoel

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zelf rijden door een.

Jolienoel

Tijdens onze selfdrive door Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn we zó ontzettend veel mooie plaatsen tegen gekomen, maar de locatie van deze foto was er één van de overtreffende trap. Het eerste national park dat we doorkruisten was Etosha. Op het moment dat je Etosha NP binnenrijdt, doe je dit nog op een geasfalteerde weg. Maar al snel kun je deze weg verlaten en kom je in een landschap terecht dat haast niet te omschrijven is. Het is er stoffig en droog, met een witte kleur. Ook de dieren die je tegenkomt lijken wel verkleurd te zijn. Als ze rennen laten ze een stoffig spoort achter. Dit maakt het erg bijzonder om hier te zijn, het is net alsof je in een soort science fiction wereld beland bent. En hoe mooi is het dat dit park prima te zien is vanuit je eigen auto. Ultieme vrijheid! Wij waren hier in oktober, een relatie rustige periode waarin je bijna geen andere auto's tegenkomt, behalve bij de waterholes waar de dieren drinken. Soms voel je je dus écht alleen op de wereld. Wanneer je daar dan rijdt, in je grote stoere auto, en er steekt een giraf of een kudde olifanten de weg over, word je toch echt wel even stil. Zo dicht bij deze dieren zijn is nergens mee te vergelijken. Deze foto is gemaakt bij één van de waterholes in Etosha. Hoewel hier al veel dieren op te zien zijn, is het slecht een fractie van de werkelijkheid: vanuit iedere hoek kwamen dieren aanlopen om te drinken. Het enige dat je op zo'n moment wil is je auto neerzetten, de radio uit, ramen open (zodat je de giraffen hoort lopen en de zebra's hoort drinken), en genieten. We waren sprakeloos. Na dit tafereel ongeveer een half uur aanschouwd te hebben, werden we verrast door iets dat ons nog niet eerder opgevallen was... een leeuw, die slechts tientallen meters bij ons vandaan ook een toeschouwer was van alles dat wij zagen. Maar vast met een hele andere bedoeling!

'567071' door Jolienoel '567071' door Jolienoel

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Even geduld a.u.b.

Jolienoel

Colca Canyon, november 2017, 7 uur in de ochtend. 'Laten we hopen dat we ze zien vandaag. Het is niet het seizoen, dus we moeten positief denken.' De gids heeft het over de belangrijkste reden voor ons bezoek aan Colcan Canyon: de Andescondor. Onderweg naar boven kijken we elkaar een aantal keer aan... hopelijk hebben we geluk. Het is rond kwart over 8 als we arriveren bij de Cruz del Condor, hét uitkijkpunt waar je de giganten onder de vogels kunt zien. We zoeken een rustige plek op en de spanning begint toch een beetje te stijgen. Met ons speuren nog tientallen anderen de hemel af. Na ongeveer 10 minuten vliegt er eentje rechtsonder ons langs... maar het gaat te snel om de camera te pakken. En weg is ie. Helaas. We doen tegen elkaar net alsof we blij zijn om 'm gezien te hebben, maar hopen beiden op meer. Ons geduld wordt op de proef gesteld, iedereen om ons heen hoopt hetzelfde. En dan... na een minuut of 20: wauw! Twee joekels van condors! Wat zijn ze mooi en imponerend, wat een reuzen. Zonder hun vleugels te bewegen razen ze door de vallei. Ze variëren in hoogte, afhankelijk van de luchtstromen. Dit is niet te bevatten! Als je hiernaar kijkt, kun je niet anders dan respect hebben voor deze prachtige, majestueuze dieren. Een minuut of 10 later zien we er nog twee door de vallei vliegen. We kijken elkaar nog eens aan: wat hébben wij een geluk gehad vandaag!

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik