Etosha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zebra's in Etosha

Etosha,
Namibië


Een grote groep zebra's sjokt moe en dorstig over de kurkdroge vlakte van Etosha National Park in Namibië, op zoek naar water. We zijn vlakbij een waterplaats en het waait flink, waardoor de blauwe lucht helemaal grijs is geworden. Het lijkt wel of we in een zwart-wit film rondrijden. En waar we ook kijken, overal zien we dieren: impala, zebra's, struisvogels, gnoes, zo mooi!

Het Nationaal Park Etosha is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika en het grootste wildpark van Namibië. Er wordt gezegd dat het één van de beste plekken in zuidelijk Afrika is om de Big Five te zien. Wij kwamen mensen uit Zuid-Afrika tegen die dit bevestigden. Zij gaven aan dat de kans op het spotten van wildlife hier groot is als gevolg van de schaarse begroeiing. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld.

Info van Wiki:
Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan 'spotten', olifanten, zebra's, leeuwen, verschillende soorten antilopen enz. Natuurlijke en aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd. De grote toeristenstroom die jaarlijks Etosha aandoet levert een forse bijdrage aan het bnp van Namibië.

Er zijn drie toeristenkampen in het park: Namutoni, Halali en Okaukuejo. Elk kamp heeft een winkel, accommodatie voor overnachtingen, kampeerplekken en verlichte drinkplaatsen waar 's avonds vanaf het camp-terrein wilde dieren kunnen worden bekeken.