Mauritius

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De mooie baai van het relaxte Pereybère

Mauritius


Wil je de drukste toeristische stranden van Mauritius ontwijken en de rustiger gelegen stranden opzoeken maar wel gebruik kunnen maken van alle nodige faciliteiten zoals een ATM, een internetcafé, restaurantjes en winkeltjes? Dan is Pereybère in het noorden een heerlijke plek om te verblijven. Het is veel minder druk en toeristisch dan het nabijgelegen Grand Baie en er heerst een authentiek en relaxed sfeertje. Er zijn voldoende mogelijkheden om luxe maar ook budget te eten en te overnachten. De mensen zijn er heel vriendelijk en naast luieren aan de mooie azuurblauwe baai op het heerlijke witte strand kun je hier ook prachtig snorkelen of duiktrips maken met [url="http://www.osdiving.org/Ocean_Spirit_Mauritius_Pereybere_diving/Diving_Mauritius_with_ocean_spirit_pereybere.html" target="_blank"]Ocean Spirit Divers[/url]. Het strand is, op de weekenden na wanneer veel Mauritianen naar het strand komen (wat heel erg leuk is!), niet erg druk, maar als je nog rustigere stranden in de buurt wilt opzoeken, dan loop je vanaf het noorden van Pereybère via wandelpaden naar Pointe d’Azur.

In de omgeving van Pereybère kun je leuke daguitstapjes maken. Als je bijvoorbeeld een wilt winkelen, ga dan met de bus naar Grand Baie waar een luxe shoppingmall (Sunset Boulevard) aan het water is gebouwd. Hier kun je alles van “the real stuff” tot “made under licence” (dus een stuk goedkoper dan echt maar wel met goede kwaliteit) en nep krijgen. Leuk als je een nieuwe D&G tas wilt kopen maar je vakantiebudget al grotendeels is opgegaan aan cocktails, spabehandelingen of duiktrips. Wil je de natuur opzoeken, huur dan een brommer en rij richting Cap Malheureux, het meest noordelijke puntje van Mauritius. Iets voorbij deze punt vind je nog echt verlaten strandjes aan een ruige kust.

Overnachten in Pereybère kan in verschillende hotels, van budget tot luxe. Zelf kan ik [url="http://bruyere.blogspot.com/" target="_blank"]Bruyère[/url] (dod.chettiar@intnet.mu) zeer aanbevelen. Dit is een voor Mauritiaanse begrippen zeer goedkope accommodatie (ongeveer EUR 25 per nacht voor een tweepersoons appartement). Het wordt gerund door een zeer vriendelijk Schots-Mauritiaanse koppel en is erg schoon, rustig gelegen maar wel vlakbij het strand en van alle gemakken voorzien. Er zijn twee tweepersoons appartementen en één appartement met twee slaapkamers. Ook is er een en zitruimte en een keuken, dus als je je eigen eten wilt klaarmaken dan kan dat. De supermarkt zit om de hoek.

Van de vier plekken die ik in Mauritius heb bezocht (Blue Bay, Curepipe, Flic en Flac en Pereybère), vond ik Pereybère het fijnste plekje om even helemaal tot rust te komen!