Westkust Marokko

De Atlantische kust van Westkust Marokko is op toeristisch vlak nog maar weinig ontwikkeld. De 1000 kilometer lange kustlijn loopt van Tanger tot ver voorbij Agadir. Net achter de kust liggen een aantal mooie historische stadjes daterend uit de vijftiende en zestiende eeuw. Omdat de visserij de voornaamste bron van inkomen is in dit gebied, vind je hier verschillende vissersdorpjes. De zandstranden zijn vaak erg rustig. Uitstekend om een heerlijke strandwandeling te maken of je handdoekje uit te gooien waar je maar wilt.

Informatie over Westkust Marokko

Beste foto's & tips van Westkust Marokko

'457048' door ellez '457048' door ellez

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Essaouira

ellez

Essaouira aan de westkust van Marokko is een geweldige stad om uit te waaien, na de drukte van Marrakech. De souks zijn er breder en overzichtelijker, de benauwde warmte heeft plaats gemaakt voor een stevige bries. Golven slaan tegen de vestingsmuren. Een prachtig schouwspel!

'131170' door wilko '131170' door wilko

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Geitenboom!

wilko

Een stukje boven Agadir kom je deze geiten tegen. Verschillende bomen zitten vol met geiten die er moeiteloos in rond klimmen. Ze eten de Arganvrucht. De onverteerbare noten poepen ze uit en die worden verzameld. Door die te bewerken wordt er Arganolie verkregen wat een heilzame werking voor o.a acne en exceem zou moeten hebben.

'458134' door ErwinenManon '458134' door ErwinenManon

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Vissersbootjes

ErwinenManon

We kwamen laat in de middag aan in Essaouira, snel naar de haven dus. De vissersboten kwamen binnen en het lossen van de schepen begon. De schepen werden veel nog met de hand gelost. Savonds uiteraard een lekker visje bestelt bij een van de kraampjes op straat.

Laat kaart zien