Tanger

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oase van rust midden in de chaos

Tanger,
Marokko


Het is doodstil en er piept een streep licht door de gesloten luiken. Ik geniet in het grote bed nog even na van een heerlijke nachtrust in deze langwerpige kamer met prachtig donker houten meubilair. De kamer heet dan ook 'Ebony'.
De verkwikkende douche maakt me echt wakker en ik begeef me daarna naar het dak. De stad slaapt nog en een klein zonnetje licht de wirwar van huizen op. Links van me de haven, recht voor me in de verte de nieuwe stad. Stapels wasgoed klapperen in de wind, wachtend tot de vrouwen des huizes ze af komen halen, zich onbewust van mijn spiedend oog.
Na een heerlijk ontbijt op het dakterras daal ik af naar beneden en open de grote, prachtig bewerkte, houten deur. De rust ligt achter me en ik bevind me midden in de medina, het hart van de oude stad. Het is een smal straatje en ik weet dat wanneer ik een twintig meter loop, het opeens een kakafonie wordt van verkopers, spelende kinderen, kwetterende parkieten, geuren en kleuren, prachtige dames en liters verse muntthee. Zalig om hier doorheen te struinen, de steegjes in te duiken en te weten dat je eigenlijk niet kunt verdwalen. Het is zaterdag, marktdag. Extra druk, extra leuk.

's Ochtends heb ik de sleutel gekregen en 's avonds open ik de deur. Weg chaos. Hallo rust in Riad Arous Chamel.

Wil je ook genieten van dit Marokkaanse sprookje, kijk dan 's op [url="http://www.arouschamel.com" target="_blank"]www.arouschamel.com[/url] voor een sfeerimpressie. Het heeft slechts 7 kamers en is intiem, geweldig gelegen en op loopafstand van de haven (ongeveer 10 a 12 minuten).

Boeken gaat heel gemakkelijk via[url="http://www.booking.com" target="_blank"] www.Booking.com[/url]. Het vinden van dit hotelletje is iets lastiger maar voor een klein zakcentje wijzen behulpzame kids je graag de weg!