Sahara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De rust opzoeken in de Sahara

Sahara,
Marokko


In mijn vorige post vertelde ik kort over de twee dagen van onze 3-daagse trip van het drukke, kleurrijke Marrakesh naar het rustige, mooie, oneindige Sahara.

Vanaf Merzouga zijn wij met een groep van 15 man per kameel door de duinen van Erg Chebbi gereden richting ons nomadenkamp. Daar aangekomen zijn er twee kampen en is deze alleen voorzien van twee toiletten voor beide kampen. De hitte valt ons relatief mee en ons onderkomen waar wij de nacht moeten door brengen ziet er prima uit.

We hebben nog een aantal uur de tijd om door de Sahara woestijn te lopen totdat de zonsondergang valt. Wauw, wat een prachtig, eindeloos uitzicht. Ik wandel met mijn vriend berg op, berg af en soms lijken wij alleen te zijn. Heerlijk die stilte!

Na de zonsondergang koelt het al snel af en hadden wij al bij de reviews van onze georganiseerde trip gelezen dat het 's nachts heel koud kon zijn. Daar hebben wij gelukkig rekening mee gehouden en hebben wij een lange broek en trui mee.

Na een lekkere Marrokaanse Tajine te hebben gegeten, kan er helaas geen kampvuur worden gemaakt omdat er teveel wind staat. Wel spelen de lokale nomaden wat op hun instrumenten, maar kiezen wij ervoor om buiten naar de sterrenhemel te kijken. Wat een onbeschrijfelijk mooi uitzicht (bijna net zo mooi als op de berg Teide op Tenerife)! Omdat er geen electriciteit in de omgeving is, is de sterrenhemel met het blote oog goed te zien.

Wel is onze nacht erg koud en hebben we alsnog iets te dunne kleding mee. Dus als tip: neem echt een dikke trui/vest en broek mee met sokken.

Verder zou ik deze 3-daagse aan iedereen aanbevelen omdat je Marokko op zijn mooist ontdekt!