Marrakech

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Djemaa el fna bij zonsondergang

Marrakech,
Marokko


Een citytrip buiten de gebaande paden, hoort Marrakesh daar nog wel bij? Bijna zou ik het ontkennen, maar dan schiet me de charme van het drukke plein te binnen en bedenk ik me dat lang niet iedereen er geweest is. Het plein, overdag gewoon een markt waar je de duvel en zijn ouwe moer kunt kopen. Denk aan groente en fruit, schilderijen, maar ook ondergoed en kunstgebitten. Als je wilt, worden er tanden en kiezen bij je getrokken of je schoenen gepoetst.

Het sprookjesachtige aspect begint pas bij zonsondergang. Als de marktkramen plaats maken voor straatartiesten, de lampen ontstoken worden en de lange tafels met eten gevuld raken met hongerige mensen. Je laat je meevoeren door de locals en kijkt met verbazing naar aapjes met een luier aan, een slangenbezweerder vertoont zijn kunsten en muziek vult de zwoele lucht.

Marrakesh heeft zoveel onontdekte straatjes en steegjes dat het voor mij zeker bij het maandthema pas. Bijkomend voordeel, een vliegticket is nog te krijgen voor honderd euro retour, de hotels zijn nog te betalen en het weer is zeker in onze winter erg aangenaam.