fezna beste reistijd

Het weer in fezna

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor fezna te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in fezna? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor fezna

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in fezna:De beste reistijd voor fezna is april, mei, augustus en september. De tropische hitte wordt in fezna in toom gehouden door de bergketens en de Atlantische Oceaan. Het land is daardoor het hele jaar door goed bereisbaar, maar de gematigde temperaturen in voor- en najaar zijn het meest geschikt voor een actieve vakantie. Tussen december en februari kun je ook je ski’s pakken en van de besneeuwde toppen in het Atlasgebergte genieten. Vermijd hartje zomer het binnenland in verband met de hoge temperatuur.


Reisadvies fezna: is fezna veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 


Feestdagen
3 maart Troonfeest, 14 augustus Oued ed-Dahab, 20 augustus Viering van de Volksrevolutie, 18 november Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over fezna

Beste foto's & tips van fezna

'1116735' door wisseschout '1116735' door wisseschout

Marokkofezna

Marokkofezna

De ondergrondse...kan

wisseschout

Dit gebied is bezaaid met grote hopen aarde. Het zijn de duizenden schachten van de ondergrondse waterlopen die eeuwenoud zijn. In Fezna kun je een rondleiding krijgen door de nu lege 10 meter diepe gangen. Maar ook het gebied is prachtig. Ook hier zandduinen, rivier en een bizar kunstwerk. Als je meer wilt weten! Ik heb er een riview over geschreven.

Laat kaart zien