Chefchaouen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bekende trappen

Chefchaouen,
Marokko


Op de foto zie je ongetwijfeld het meest gefotografeerde steegje van Chefchaouen. Midden in het blauwe centrum en werkelijk alles is er blauw geschilderd. Op deze trappen zitten vaak Chinezen toeristen voor het maken van een selfie. Ik heb de foto in de ochtend genomen voor de touringcars gearriveerd waren.

Chefchaouen is een heerlijke stad in het noordoosten van Marokko. Het is de hoofdstad van de provincie Chefchaouen. De stad werd in 1492 gesticht door de Moorse vluchtelingen uit Spanje en ligt naast het Rifgebergte.

De stad ligt vlakbij Tanger en de Spaanse grens. Er wordt heel veel Spaans gesproken. De meeste huizen zijn helder hemelsblauw geverfd, een traditie ooit begonnen door de vroegere Joodse bevolking. Van 1921 tot 1926 werd de stad bestuurd door de Berber rebellenleider Abdel Karim. Hij werd in 1926 door de Spaanse troepen verslagen en in de Kasbah gevangen gezet. Spanje heerste daarna dertig jaar over de stad, waarna deze werd overgedragen aan Marokko.(met dank aan Marokko info)