Malawi foto's & tips

'339487' door Jelle51 '339487' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Spelend kind in het..

Jelle51

Deze jongen was een waar acrobaat, hij bewoog zich sierlijk door de lucht. Hier een foto van te maken is moeilijk, de belichting goed ingesteld en deze spontane knaap werkte goed mee, vlak voor hij het water raakte kreeg ik nog een vette smile van hem. Een oudje, van Frank Sinatra Powder your face with sunshine Put on a great big smile Make up your eyes with laughter Folks will be laughing with you in a little while Whistle a tune of gladness Blue never was in style The future's brighter when hearts are lighter So smile smile smile Powder your face with sunshine Put on a great big smile Make up your eyes with laughter Folks will be laughing with you in a little while Whistle a tune of gladness Blue never was in style The future's brighter when hearts are lighter Future's brighter, hearts are lighter When you're wearing a great big smile

'496607' door Jelle51 '496607' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Aan het meer van...Ma

Jelle51

Het meer van Malawi was geweldig om te bezoeken.Overal hoor je de schreeuw van de visarend.Met een boot het meer op is een aanrader vooral als je naar het gebied gaat waar de mooiste zoetwatervissen rondzwemmen die bestaan, namelijk de Malawi cichliden. Maar ook het leven rond het meer is apart, het gehele leven speelt zich af op en rond het meer. Deze opname is zeer vroeg in de ochtend gemaakt, terwijl de vrouwen zich zelf en hun was verzorgen.

'99355' door Mireille '99355' door Mireille

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Magic

Mireille

Ingescande oude foto: Ik plaats het toch want ik vond dit zo'n bijzonder fenomeen, het was bijna donker, met het laatste licht op de berg en de regenboog erbij was het een heel apart. Chambe peak 'The sugar loaf' van Mulanje Mountain in het zuiden van Malawi. Een Regenboog wordt meestal als energetisch positief gezien; in het echt heb ik begrepen dat de verschillende kleuren die we in de regenboog zien andere frequenties of energie niveaus zijn van zonlicht.

'221551' door Mireille '221551' door Mireille

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Muis-stokje

Mireille

Rijdend om de Mulanje berg richting Phalombe kwamen we deze jongetjes tegen, geroosterde koswe (muis) werd per stokje verkocht. Ondanks hun armoeiige uitstraling en de zeer weinige amensen die langs komen op deze weg was dit niet helemaal ons delicatesse ... zelfs niet voor de schijn. Foto is genomen jaren 70 - scan.

'450194' door Stijn1985 '450194' door Stijn1985

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Gevaarlijke pose

Stijn1985

Tijdens onze namiddagwandeling kwamen we deze jongen tegen. Hij wilde graag op de foto, maar dan wel met zijn 'wapen' en met een gevaarlijke blik. Wij lieten hem zijn gang gaan, wat prachtige foto's opleverde.

'503186' door Jelle51 '503186' door Jelle51

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Met de fietstaxi

Jelle51

Malawi is een arm land. Er rijden bijna geen auto's maar wel taxi's. Deze zijn te duur voor de lokale bevolking. Daarom zie veel fietstaxi's. De dame achterop is naar de markt geweest en laat zich naar haar huis rijden. Dit soort straatbeelden zijn overal te zien in Malawi.

'340470' door Jelle51 '340470' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Spelende kinderen

Jelle51

Er kwamen meerder jongens naar het water en behendig maakten ze salto's achterover. Lake Malawi wat een prachtig gebied. De onderwater wereld bijna nog mooier dan boven water. Malawi het land van de glimlach!

'520747' door Jelle51 '520747' door Jelle51

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Fiets volgeladen met.

Jelle51

In de gebergte rond Lilongwe kan het erg koud zijn. Wij hadden een nacht op het Zomba plateau geslapen in een tentje en dat was heel erg koud. De volgende dag afgedaald naar Lilongwe een leuke stad, waar je gezeten op een trap dit soort beelden aan je voorbij ziet gaan. Deze man had zijn fiets volgeladen met brandhout voor verwarming. Bijna al het vervoer geschied per fiets in deze stad.

'153895' door Phynella '153895' door Phynella

MalawiNoord Malawi

MalawiNoord Malawi

Schatjes Malawimeer

Phynella

toen was de zon nog niet eens op

'158127' door Patriesje '158127' door Patriesje

MalawiNoord Malawi

MalawiNoord Malawi

Visvangst

Patriesje

visarend staat op het punt een vis te vangen.

'338794' door Jelle51 '338794' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

In volle vlucht

Jelle51

Lake Malawi is het leefgebied van een groot aantal broedparen visarenden. Deze machtige vogels hebben genoeg vis te vangen in het meer. De plaatselijke bevolking mag niet langs de kust vissen, om te voorkomen dat de prachtige cichlide worden gevangen. De visarend trekt zich er niets van aan en vist overal.

'339601' door Jelle51 '339601' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Pied Kingfisher

Jelle51

De Pied Kingfisher is en bonte vogel, de bovenste delen zijn zwart met een wit patroon, de buik is overwegend wit Het mannetje heeft een dubbele borstband, de bovenste band is breder als de onderste. Het vrouwtje heeft alleen maar een brede band op de borst. Het was prachtig om te zien hoe ze stil in de lucht stonden om te speuren naar vis. Eenmaal vis gezien, doken ze als een speer in het water.

'487880' door Stijn1985 '487880' door Stijn1985

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Uitrustende...vissers

Stijn1985

Aan Senga Bay, bij Lake Malawi, ligt een vissersdorpje. 's Ochtends komen ze terug van een nacht op het meer, en 's avonds maken ze zich klaar om te gaan. Op de achtergrond zijn de volwassenen bezig met het klaarmaken van de bootjes. Op de voorgrond ligt een zoon lekker op een boot uit te rusten van een dag spelen, en misschien wel werken...

'232305' door albertensandra '232305' door albertensandra

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Moeder overste

albertensandra

Locatie, Onderweg naar Lake Malawi, Malawi. De gezelschap van vrolijk zingende dames onder leiding van deze non gingen nog harder zingen toen we stopten voor een foto. Ik weet niet waar ze naar op weg waren maar ik weet wel dat ik dit één van de mooiste foto’s vind die Sandra gemaakt heeft.

'522775' door Jelle51 '522775' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Hopla

Jelle51

Het meer van Malawi is een bestemming die de moeite waard is om te bezoeken. Heel veel prachtige vogels vooral de visarend is er rijk vertegenwoordigd. De onderwaterwereld is ook heel bijzonder door de fel gekleurde Malawi cichliden. De vissen zijn bescherm, daarom mag er niet te dicht bij de kant worden gevist. We hebben ons ook vermaakt met de kinderen die acrobatische salto's maakten.

'503429' door Jelle51 '503429' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Visarend in vlucht

Jelle51

Met een boot het meer van Malawi op is, liefst vroeg in de ochtend. Dan heb je grote kans om de visarend te spotten. Overal hoor je de harde schreeuw van deze prachtige vogel. Ze zitten in paartjes in de bomen, en duiken zo nu en dan het water in om een vis te vangen..Gemaakt vanuit een bootje en uit de hand.

'162888' door Phynella '162888' door Phynella

MalawiZuid Malawi

MalawiZuid Malawi

Net nog goed gegaan

Phynella

het was een bijzonder moment - tijdens een boottocht op de Shire river hebben we deze nijlpaard verassd - het kwam uit het riet, had onz niet verwacht, ging op onz af (zie erder foto) en heeft uiteindelijk toch maar besloten om zo laat op de middag elders naar voetsel te gaan zoeken....

'449439' door Stijn1985 '449439' door Stijn1985

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Voetballen bij...Zons

Stijn1985

Aan het einde van de dag besloten we een rondje te lopen door Senga Bay, een vissersdorp aan Lake Malawi. Dit was erg geslaagd waarbij we veel in contact kwamen met locals. Tijdens de zonsondergang zagen we een groep jongeren voetballen op een zandveld middenin het dorp. Met de ondergaande zon op de achtergrond, werd dit een onvergetelijke ervaring.

'553730' door hamminga '553730' door hamminga

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Warm welkom

hamminga

We worden nog net niet onder de voet gelopen. Kinderen drommen om ons heen.

'342859' door Jelle51 '342859' door Jelle51

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Begin van een nieuwe.

Jelle51

5.50 uur in de ochtend. Ik loop naar het water om ijsvogels te fotograferen. Maar als ik om me heen kijk is het een drukte van belang aan het water. Er wordt water gehaald, afgewassen en men wast zichzelf. Jong en oud loopt met teilen, emmers en andere attributen waar ze water in kunnen halen. Gefascineerd kijk ik naar het kleurrijk tafereel, de ijsvogels zijn vergeten.

'510602' door hamminga '510602' door hamminga

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Trotse moeder

hamminga

Tijdens een bezoek aan Malawi voor het World Food Programme bezoeken we een mooi project, waar de lokale bevolking een visvijver heeft aangelegd, van waaruit ze het land irrigeren, maar ook vis in kweken voor consumptie en verkoop. Vol trots worden we rondgeleid door het dorpshoofd. Wat het nog mooier maakte was dat het hele dorp meeliep om ons hun trots te laten zien. Waaronder ook deze moeder met kindje op haar rug. Een warm welkom en een geweldige ervaring.

'144615' door woodstock '144615' door woodstock

MalawiCentraal Malawi

MalawiCentraal Malawi

Parade

woodstock

In het Liwonde National Park, tijdens een wandelsafari waren we getuige van deze prachtige parade door het hoge gras

'342253' door Jelle51 '342253' door Jelle51

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Blij met een fles

Jelle51

Opa, mag ik van jullie een maaidorsmachine voor mijn verjaardag, wij zoeken waar we dat kunnen kopen! Want je gunt die kleine vent toch zijn wens voor zijn verjaardag. Het meisje op de foto, was blij met de fles die wij haar gaven. Het is niet goed verdeeld in de wereld. Hopelijk kunnen wij door onze reizen, de kleinkinderen bij brengen dat het niet vanzelfsprekend is om alles maar te krijgen.

'120911' door ejfovermaat '120911' door ejfovermaat

MalawiNoord Malawi

MalawiNoord Malawi

Mooie meiden

ejfovermaat

Tijdens een partijtje voetballen met de plaatselijke jeugd,deed dit meisje ook mee.Geweldig vond ze het.