Liwonde NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Liwonde National Park, Malawi

Liwonde NP,
Malawi


In Liwonde National Park in Malawi zijn safaritoeristen nog zeldzaam, wilde dieren daarentegen talrijk. Liwonde is het nationale park van Malawi met het meeste wildlife. De 550 vierkante kilometer aan natuurgebied beslaat verschillende landschappen en herbergt allerlei wilde dieren.
In de meertjes rondom de Shire rivier in het park zijn de nijlpaarden het meest opvallend. Luidruchtig klappen zij met hun brede bekken in het water en rollen zich plenzend om.
Stilletjes dobber je in een kano langs grazende antilopen. Hoge, slanke palmbomen weerspiegelen in het wateroppervlak.
In Liwonde huist één van de grootste populaties olifanten van Malawi.
In het Liwonde park verblijven ook luipaarden en soms enkele leeuwen. Zij steken de grens met Mozambique over en blijven meestal in het uiterste oosten van het park.
De olifanten baden soms in de Shire rivier, tussen de nijlpaarden. De olifant op de foto stond rustig in het water toen wij voorbij voeren maar kennelijk kwamen we voor hem toch te dicht bij met dit resultaat. Wij vonden het minder leuk maar de bootsman van onze boot was er niet van onder de indruk en voer op tijd weg.
In Liwonde National Park staat ook de zeldzame zwarte neushoorn. De dieren zijn geïmporteerd uit Zuid-Afrika en staan nog binnen een afgesloten omheining. Ze maken het goed. Met hun komst is de is de zogenoemde Big Five compleet.
Het is een prachtig park en zeker een bezoek waard.