Tsiribihina

Foto door Reisreporter whelder

Nosy betekent 'eiland' en Be betekent 'groot'. Nosy Be is dan ook het grootste van de eilandjes rondom Tsiribihina. Het eilandje is doordrongen van de zoete geuren van de ylang-ylang en chapaca. Daarnaast bevat dit eiland ook een hoop velden met peper, vanille, koffie en suikerriet.

Informatie over Tsiribihina

Beste foto's & tips van Tsiribihina

'548299' door Lyske1980 '548299' door Lyske1980

MadagaskarTsiribihina

MadagaskarTsiribihina

Tsiribihina lV

Lyske1980

Bij de nieuwsgierige kinderen die ons op kwamen zoeken op onze kampeerplek, trok dit meisje mijn aandacht. Ze was niet zo druk als de anderen en staarde de hele tijd rustig voor haar uit. Het lichtbruine haar krijgen de kinderen door de zon en al dat zwemmen in de rivier waar ze aan wonen. Ik bleef maar foto's van haar maken en gelukkig had ze niks door :-).

'548228' door Lyske1980 '548228' door Lyske1980

MadagaskarTsiribihina

MadagaskarTsiribihina

Tsiribihina lll:...zu

Lyske1980

Op één kampeerplek kwamen alle kinderen uit het dorp meteen naar ons toegerend om ons te bekijken. Ze bleven de hele tijd bij onze tenten zitten en hielden alles wat we deden nauwlettend in de gaten, net zo lang tot hun ouders hen riepen om nu toch echt weer naar huis te komen. Onder de kinderen zaten ook deze twee schattige zusjes die ik er zo mooi uit vond zien met hun kleurige sjaals.

'538848' door whelder '538848' door whelder

MadagaskarTsiribihina

MadagaskarTsiribihina

Rivierdorp

whelder

Tijdens onze driedaagse cruise op de Tsiribinha-rivier kwamen we bij dit dorp dat (vrijwel) alleen over de rivier te bereiken was. We hebben er een trijdje rondgelopen tussen de heerlijke Afrikaanse tafereeltjes zoals het stampen van graan en het vervoeren van spullen met buffelkarren. Het was een dorp vol vrolijke mensen. Geen rijkdom maar ze konden met hun eigen landbouwproducten in hun levensonderhoud voorzien.

Laat kaart zien