Praia

'403692' door RReintjes '403692' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Gezellige markt

RReintjes

De markt in Praia, de hoofdstad van Santiago en de geheel Kaapverdië, is een gezellige bedoening. Iedereen ontmoet elkaar daar en men wisselt de laatste roddels uit, terwijl men zijn dagelijkse groenten weer uitzoekt.

'554036' door sidonius '554036' door sidonius

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Wat een joekel!

sidonius

Santiago is het grootste van de Kaapverdische eilanden. De hoofdstad is Praia, met 130.000 inwoners. De stad is gebouwd op diverse plateaus. Wij verbleven op het centraal gelegen Plató. Hier vind je leuke barretjes en restaurants, en ook de Mercado Municipal, de overdekte markt. Je ziet dan ook veel vrouwen op straat met iets op hun hoofd, vaak een plastic teil met daarin groenten, fruit of vis. De vrouw op de foto draagt een enorme vis, waarschijnlijk een tonijn want die is erg populair in de Kaapverdische keuken.

'405278' door RReintjes '405278' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Markt Praia

RReintjes

De markt in Praia is een Walhalla voor fotografen. De kunst is momenten vast te leggen en vaak zie je momenten net aan je voorbijgaan. Deze vrouw houdt de boel op haar hoofd in evenwicht terwijl ze met een klant zit af te rekenen.

'405347' door RReintjes '405347' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Markt Praia

RReintjes

De plaatselijke markt in de hoofdstad van het eiland Santiago (overigens ook de hoofdstad van geheel Kaapverdië), is een drukke bedoening. Deze vrouw is hier aan het werk en aan haar schaal te zien is zij al menig uurtje bezig.

'425863' door RReintjes '425863' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Allen hetzelfde

RReintjes

Heel frappant dat deze dames met hun straatverkoop allemaal hetzelfde aanbieden: tomaten. Als er nou eentje slim is gaat hij daar met sperziebonen of iets dergelijks staan.

'355765' door Eel '355765' door Eel

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Escudos

Eel

Toen ik op het vliegveld in Dakar mijn FCFA omruilde voor escudos vond ik meteen al dat Kaapverdie zulk prachtig, mooi en kleurig geld had. Graag had ik wat briefjes meegenomen als souvenir maar omdat mijn reis nog niet af was heb ik er maar een foto van gemaakt als aandenken en wat ik over had weer omgewisseld voor FCFA.

'426122' door RReintjes '426122' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Geen plek

RReintjes

In de hoofdstad Praia (hoofdstad van alle Kaapverdische eilanden en het eiland Santiago), is een grote markt, voor louter voedingswaren. Zo te zien is er voor deze mensen geen plek, of hebben ze geen geld om achter een kraam te staan. Buiten verkochten ze vooral vis. S.v.p. openen.

'100636' door cladonia '100636' door cladonia

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Snoepverkopertje

cladonia

Verkopertje, Praia op Santiago

'396787' door RReintjes '396787' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Limonadevrouw

RReintjes

Op de markt van Praia is het een drukte van jewelste, iedereen probeert zijn (zelfde) waren aan de man te brengen en als je wilt dat mensen bij je terugkomen dan geef je wat extra fruit of iets dergelijks mee. Deze dame liep alle standjes af met haar limonade, handig zo'n voorraadje op je hoofd.

'403228' door RReintjes '403228' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Straatverkoop Praia

RReintjes

Op het eiland Santiago en met name in de hoofdstad Praia, zie je veel straatverkoop. Om zo veel mogelijk klanten te strikken ga je natuurlijk zo dicht mogelijk bij de grote markt staan. Geld voor een kraampje hebben ze niet. Deze drie bieden naast de markt hun waren aan.

'422091' door RReintjes '422091' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Bedrijvigheid

RReintjes

Een dagje uit geweest naar het eiland Santiago, ongeveer een half uurtje vliegen vanaf Boa Vista. Wij gingen onder andere naar de markt in Praia en daar kun je naar hartenlust fotograferen.

'19377' door willempie '19377' door willempie

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Naar je zelf kijken

willempie

Deze kinderen zien zichzelf voor het eerst op "televisie"

'568144' door reysigers '568144' door reysigers

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Afrikaanse markt

reysigers

Al dezelfde dag dat we arriveerde in Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, gelegen op het eiland Santiago, spoedde we ons naar de markt. Omdat we na een paar dagen weer verder wilde trekken en de markt niet elke dag plaatsvond, wilde we er toch even bij zijn. De drukke Sucupira- markt is de grootste markt van Praia met een wirwar van smalle binnenstraatjes en kleurrijke kraampjes.

'1109251' door corriedewinter '1109251' door corriedewinter

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Welkom in mijn museum

corriedewinter

Naar een museum in Kaapverdië? Je gaat er toch heen voor zon, zee en strand? Dat ook, maar Cabo Verde heeft veel meer te bieden. We zijn hier in Praia, de hoofdstad van Kaapverdië op het eiland Santiago. In het oude stadscentrum, het Plateau is het erg gezellig. Je wandelt langs gekleurde pastelhuizen met prachtige streetart, oude gevechtskanonnen, het presidentieel paleis en het voormalige stadhuis. Het authentieke leven op straat is goed te zien en dat maakt de stad een goede eerste kennismaking met de gemixte Portugese en Afrikaanse cultuur. In het etnografisch museum kom je meer te weten over de soms trieste geschiedenis van Kaapverdië. De beheerder van het museum, die je hier in de raamopening ziet staan, leidt je graag rond.

'1063993' door jeroenkleiberg '1063993' door jeroenkleiberg

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

De mooie mensen van..

jeroenkleiberg

Praia is de hoofdstad van Kaapverdië. Gelegen op het grote eiland Santiago is het een stad waar je al snel komt als je aan het eilandhoppen slaat. Als je er dan toch bent is het leuk om te dwalen door de vele smalle straten. Je komt er de mooiste mensen tegen die, als je er om vraagt, graag op de foto worden gezet.

'572181' door reysigers '572181' door reysigers

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Snackbar

reysigers

Zo kan het ook, hè!! Van een oude bus een soort van snackbar maken. Er zijn zelfs ook nog een paar zitplaatsen achterin. Ben hier in Praia, de hoofdstad van Kaapverdie. De stad is gebouwd op enkele grote, donkere basalt-plateaus met rommelige, laaggelegen woonwijken ertussen en erachter