Ghana

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ghana image

Last van hoogtevrees?!

Ghana
Afrika
Stan de Haas Fotografie

Last van hoogtevrees?!

Voor een openbaar binnenzwembad had ik een ontwerp gemaakt waarbij de bezoeker het gevoel zou krijgen zich midden in de jungle te begeven. Ik had hiervoor een foto in gedachte van een mooie touwbrug die hoog boven de grond tussen de bomen hing. Tijdens mijn zoektocht op pinterest naar geschikte lokaties stuitte ik op het Kakum National Park in Ghana. Ghana had nog veel meer te bieden dus mijn keuze stond vast.

Op 22 maart vertrok ik vanuit Amsterdam met de KLM naar Accra, de hoofdstad van Ghana. Via www.ghanavakantie.nl had ik een 4x4 auto mét chauffeur gehuurd en ik werd keurig de volgende ochtend vanuit mijn hotel opgehaald.

We zouden een roadtrip maken vanuit Accra langs de kust naar Togo, vervolgens via Kumasi helemaal naar het Noorden voor een safari naar het Mole National Park en daarna langs het Kakum National Park weer richting kust terug naar Accra. We arriveerden rond lunchtijd in het Kakum National Park. Er kwamen op dat moment nét enkele kinderklasjes terug uit de bossen. Dat was geluk hebben want wij hadden toen het rijk even voor ons alleen.

Bij de ingang van het park stond op een groot bord dat er naast de 750 verschillende vogelsoorten ook allerlei dieren in het park leven. Dat beloofde wat! Na 30 minuten bergopwaarts lopen over een glibberig pad zagen we de eerste touwbruggen. Het zijn 7 lange touwbruggen die hoog in de lucht met elkaar verbonden zijn via een platform in de grote bomen

Het zag er allemaal erg degelijk en professioneel uit wat je niet meteen zou verwachten in hartje Afrika. Je moet overigens geen hoogtevrees hebben als je deze tocht gaat ondernemen want de bruggen gaan vreselijk heen en weer door je eigen gewichtsverplaatsing en dat gaat ook nog eens gepaard met krakende en onheilspellende geluiden.

Na ongeveer anderhalf uur werd de rust verstoord door een vijftig-tal kinderen varierend tussen de 6 en 16 jaar. Blijkbaar een schoolreisje...
Als snel ging het geluid over van lachen naar schreeuwen en huilen toen de eerste kinderen de brug opgingen. Door het schommelen van de bruggen kregen diverse kinderen last van hoogtevrees. Ze werden door de schoolleiding gedwongen om door te lopen! Hop! Flink zijn!

De bruggen zijn zo smal waren dat je ook niet terug kon omdat er ook mensen achter je liepen! Het was een bizarre sliert van huilende en jammerende kinderen zo hoog in de lucht, verspreid over 7 bruggen.

Toen ik klaar was met fotograferen begaf ik me tussen de kinderen om terug te keren naar de uitgang. Een klein ventje die voor me liep, durfde écht niet meer verder. Die heb ik uiteindelijk maar op de arm genomen en zo over de bruggen gedragen. Toch nog een goede daad verricht ;)

En die 750 vogelsoorten? Nou, die zullen er best wel leven maar die hebben we niet mogen zien op deze dag met al die huilende kinderen!

Foto's

Ada Foah
Ada Foah
Stan de Haas Fotografie
Mole National Park
Mole National Park
Stan de Haas Fotografie
40 meter boven de grond
40 meter boven de grond
Stan de Haas Fotografie
Ada Foah
Ada Foah
Stan de Haas Fotografie