West Gambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vrolijk!

West Gambia,
Gambia


Toen wij in Gambia waren, werden we door vele mensen aangesproken die aan het bedelen waren voor geld. Ik vind dat toch altijd wel lastig.. Maar als je merkt dat mensen het echt niet breed hebben, wil je op de één of andere manier dan toch wel wat betekenen voor deze mensen. Alleen niet door iedereen die je zomaar aanspreekt en van alles van je wil.

We gingen 's avonds eten in een Spaans restaurant, super leuk en lekker eten! Een jongen in de bediening knoopte met ons een gesprek aan en vroeg naar onze vakantie. Uiteindelijk raakten we zo aan de praat en deed hij het voorstel dat hij ons wel zou willen rondleiden over de markt en dan konden we wat drinken bij zijn huis. We dachten meteen: "Hoe leuk is het om door iemand, die niet zit te pushen, rond geleid te worden? Dus zo gezegd zo gedaan, hij zou ons ophalen van het hotel.

Eerst deden we een hele tocht over de markt. Hij liet ons van alles zien en vertelde ons van alles over de markt. Door met een local op stap te gaan; leer je het land echt op een andere manier kennen. We gingen nog even naar de lokale kapper en mijn vriend werd daar 'geknipt' en niet veel later stonden er zo 15 locals om de kapper heen. Het heeft wel weer even (zeker een paar weken) geduurd voordat zijn haar weer een beetje 'oke' zat;).

Wij hadden besloten dat wij wat voor hem wilde kopen op de markt. Hij mocht aangeven waar hij behoefte aan had en dan zouden wij dat kopen. Uiteindelijk kwam hij met een 2e hands strijkijzer (10 euro), want dan konden z'n overhemden (die hij naar zijn werk aan moest) netjes gestreken worden.

Daarna kwamen we bij zijn 'huis'. Het was een groot terrein waar de hele familie bij elkaar leeft. Allerlei verschillende 'hokjes' waar ze dan toch nog een soort van privacy hadden. Ik was echt wel even onder de indruk. We kregen wat te drinken en hij liet ons alles zien. Daarna moesten we natuurlijk nog met iedereen wel even op de foto;) en gingen deze 2 dames even goed voor de camera staan.

Al met al een super leuke dag en ik zou het zo weer doen. Hoe dankbaar iemand kan zijn met iets kleins, doet me dan toch echt goed!