West Gambia image

West Gambia


Beste reistijd

West Gambia
Gambia
Mapie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar West Gambia

Het weer in west Gambia en kust

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor west Gambia en kust te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in west Gambia en kust? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor west Gambia en kust

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Gambia:De beste reistijd voor Gambia is november t/m april. Met de aantrekkelijkste temperaturen in West-Afrika en een duidelijk te onderscheiden droog en nat seizoen is je reis naar Gambia prima te plannen. Van november tot midden mei kun je vol vertrouwen je regenpak thuislaten en je verrekijker pakken, want deze droge topmaanden vallen samen met de grote vogeltrek. De natte maanden juni tot oktober kun je beter laten vliegen.