Okavangodelta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

WandelSafari

Okavangodelta,
Botswana


Vanaf Maun varen we met een speedboot de rivier op de Okanvanga Delta in. In een dorp Moremi Wildlife Reserveladen we onze bagage in in de Mokoro’s. Per 2 personen krijgen we een poler. Daarmee gaan we dieper de Delta in. We zullen daar 2 nachten in een tentje, op een eilandje, verblijven. 2 wandelsafaries en een mokorosafarie. De roeiers (Polers) komen uit dit dorp.

We varen met de Mokoro vanuit het basiskamp naar een eilandje. Daar gaan we wandelen. De wandelsafari is onderleiding van 2 gidsen. De 2e is erbij voor mensen die terug naar de Mokoro willen. Er zijn 3 wandelafstanden. Kort middel en lang. Wij kiezen voor lang. Er is ook groot wild dus het is wel oppassen. We zijn vroeg vertrokken, en dat is maar goed ook. Het is al bloed heet en het zal later alleen maar heter worden. Het landschap is mooi. Maar helaas zien we niet zoveel wild.

Er waren ook 2 amerikanen mee. jaar of 75, erg aardige mensen. Ondanks het advies maar 1 flesje water meegenomen voor 2 personen. En dan 4 uur wandelen in die verzengende hitte. Dat ging dus mis. De dame viel bijna flauw! Maar het is weer goed gekomen. Ze wilde geen water van ons aannemen.