Artikelen & Blogs Oceanië

Reisnieuws

Man overleeft onbewoond eiland

Gepubliceerd: 17 jul 2009
6

Slechts twee zakmessen had de Zwitser Xavier Rosset. Hij ging op zoek naar drinkwater, bouwde een schuilplek en leerde zichzelf om wilde varkens te vangen. Dat was voldoende om maar liefst 300 dagen op een geheel onbewoond eiland te overleven.

Rosset wilde ervaren hoe het is om volledig van de bewoonde wereld afgesloten te zijn. Daarom liet hij zich vrijwillig afzetten op het onbewoonde eiland Tofua (Polynesië), een klein vulkanisch eilandje in de Stille Oceaan. Daar trof hij een meertje, enkele wilde varkens, kokosnoten en vooral veel tropische wildernis. Als bagage droeg hij slechts een Zwitsers zakmes, een machete en een videocamera bij zich.

Inzinkingen

Bij aankomst moest hij alles opnieuw leren leek het wel; voedsel en drinkwater vinden, vissen, etc. De Robinson expeditie verzwakte Rosset daarom sneller dan hem lief was. Hij onderging verschillende zenuwinzinkingen, na de eerste twee maanden woog hij 18 kilo lichter en eenzaamheid trof hem nog het aller zwaarst van al zijn beproevingen. Gelukkig had hij het druk genoeg met overleven, aldus de avonturier.

Documentaire

Met de tijd leerde de Zwitser om de wilde varkens te vangen. Ook ontmoette hij een biggetje dat nog te klein was om op te eten, het hield Rosset dagelijks gezelschap. Na acht maanden had Xavier het gevoel het eilandleven eindelijk onder de knie te hebben en kreeg hij het idee dat hij echt zou kunnen overleven. Van de videobeelden die hij heeft gemaakt, zal een documentaire uitkomen. Hij hoopt dit jaar de documentaire nog af te hebben.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oceanië artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Reacties van bezoekers Reageer

yuri

Door: yuri • Geplaatst op

gaaf, wel erg alleen zo ....

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Dat is nog eens karakter hebben! Die man zal veel geleerd hebben over zichzelf en het leven. Ik kijk al uit naar de film (dit in tegenstelling tot het roemruchte programma Expeditie Robinson waarbij het niet meer gaat over 'hoe overleef je in de natuur' maar over 'hoe overleef je elkaar').

djepie

Door: djepie • Geplaatst op

Echt zijn site even bekijken. Video's zijn meer korte flitsen, maar foto's geven zowel goede indruk, als ook informatie over wat hij mee had. 68kg bagage, dus wel wat meer dan 2 zakmessen. Uiteraard medicamenten, telefoon e.a. Maar dat maakt het avontuur er niet veel minder op.

djepie

Door: djepie • Geplaatst op

Even gegoogled en zijn site gevonden: http://www.xavierrosset.ch/blog/
Dat is nog eens een uitdaging! Getuigt van lef.
Alleen: had hij echt niet meer mee? Hoe woog hij zich dan? Hoe laadde hij zijn batterijen op? Hoe verzond hij audio voor zijn blog? Anyhow, great job! Benieuwd naar de film. Wordt hopelijk aangekondigd via de Columbus nieuwsbrief of in het blad.
Straks eens rustig zijn site bekijken.

jvanmil

Door: jvanmil • Geplaatst op

Cool! Wanneer mag ik :)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.