Artikelen & Blogs Oceanië

Reisnieuws

Man overleeft onbewoond eiland

Gepubliceerd: 17 jul 2009
6

Slechts twee zakmessen had de Zwitser Xavier Rosset. Hij ging op zoek naar drinkwater, bouwde een schuilplek en leerde zichzelf om wilde varkens te vangen. Dat was voldoende om maar liefst 300 dagen op een geheel onbewoond eiland te overleven.

Rosset wilde ervaren hoe het is om volledig van de bewoonde wereld afgesloten te zijn. Daarom liet hij zich vrijwillig afzetten op het onbewoonde eiland Tofua (Polynesië), een klein vulkanisch eilandje in de Stille Oceaan. Daar trof hij een meertje, enkele wilde varkens, kokosnoten en vooral veel tropische wildernis. Als bagage droeg hij slechts een Zwitsers zakmes, een machete en een videocamera bij zich.

Inzinkingen

Bij aankomst moest hij alles opnieuw leren leek het wel; voedsel en drinkwater vinden, vissen, etc. De Robinson expeditie verzwakte Rosset daarom sneller dan hem lief was. Hij onderging verschillende zenuwinzinkingen, na de eerste twee maanden woog hij 18 kilo lichter en eenzaamheid trof hem nog het aller zwaarst van al zijn beproevingen. Gelukkig had hij het druk genoeg met overleven, aldus de avonturier.

Documentaire

Met de tijd leerde de Zwitser om de wilde varkens te vangen. Ook ontmoette hij een biggetje dat nog te klein was om op te eten, het hield Rosset dagelijks gezelschap. Na acht maanden had Xavier het gevoel het eilandleven eindelijk onder de knie te hebben en kreeg hij het idee dat hij echt zou kunnen overleven. Van de videobeelden die hij heeft gemaakt, zal een documentaire uitkomen. Hij hoopt dit jaar de documentaire nog af te hebben.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oceanië artikelen
Reisnieuws
Lichtgevend water. Gephotoshopt of echt?

14 mei 2017, Sterk staaltje Photoshop. Of toch niet?! Als je voor de kust van Tasmanië door het water waadt, licht het water op ... Dit bijzondere natuurspektakel wordt veroorzaakt door de zeevonk-alg, die zorgt voor een schitterende blauwe gloed. Kijken!

0
Reisnieuws
Benieuwd waar Obama van zijn pensioen geniet? Nou, hier!

18 apr 2017, Terwijl we nu wel kunnen stellen dat een groot deel van de wereldbevolking de voormalige Amerikaanse president Obama mist, leeft de persoon in kwestie als een god op dit prachtige bounty-eiland...

0
Reisnieuws
5x de beste onontdekte surfspots voor beginners

12 apr 2017, Niets is heerlijker dan aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen door op je surfplank de golven te bedwingen. Ook leren surfen? Dit zijn de beste surfspots voor beginners én de beste surftijd.

0

Reacties van bezoekers Reageer

yuri

Door: yuri • Geplaatst op

gaaf, wel erg alleen zo ....

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Dat is nog eens karakter hebben! Die man zal veel geleerd hebben over zichzelf en het leven. Ik kijk al uit naar de film (dit in tegenstelling tot het roemruchte programma Expeditie Robinson waarbij het niet meer gaat over 'hoe overleef je in de natuur' maar over 'hoe overleef je elkaar').

djepie

Door: djepie • Geplaatst op

Echt zijn site even bekijken. Video's zijn meer korte flitsen, maar foto's geven zowel goede indruk, als ook informatie over wat hij mee had. 68kg bagage, dus wel wat meer dan 2 zakmessen. Uiteraard medicamenten, telefoon e.a. Maar dat maakt het avontuur er niet veel minder op.

djepie

Door: djepie • Geplaatst op

Even gegoogled en zijn site gevonden: http://www.xavierrosset.ch/blog/
Dat is nog eens een uitdaging! Getuigt van lef.
Alleen: had hij echt niet meer mee? Hoe woog hij zich dan? Hoe laadde hij zijn batterijen op? Hoe verzond hij audio voor zijn blog? Anyhow, great job! Benieuwd naar de film. Wordt hopelijk aangekondigd via de Columbus nieuwsbrief of in het blad.
Straks eens rustig zijn site bekijken.

jvanmil

Door: jvanmil • Geplaatst op

Cool! Wanneer mag ik :)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.