Artikelen & Blogs Noord en Midden Amerika

Reisnieuws

Tornado's teisteren Virginia

Gepubliceerd: 29 apr 2008
0

Drie tornado's hebben maandag een enorme ravage aangericht in de Amerikaanse staat Virginia. Meer dan 200 mensen raakten gewond.

De eerste tornado richtte enorme schade aan in de steden Suffolk en Norfolk. Winkels, huizen en stroomvoorzieningen werden verwoest.

Kledingkast
De andere twee tornado's troffen twee kleine steden in de buurt van Richmond. Op videobeelden, geschoten na afloop van de storm, is duidelijk het spoor van vernieling te zien: huizen waarvan alleen nog wat houtwerk overeind staat, omgekeerde auto's, omgevallen bomen en een enkele kledingkast te midden van het puin.

Elke twee jaar
Voor Virginia zijn tornado's en orkanen niet nieuw. De Amerikaanse staat wordt gemiddeld elke twee jaar getroffen door een orkaan. Ook tornado's komen om de paar jaar voor. De lente is het voornaamste wervelstormseizoen.

Op reis naar Amerika? Informeer altijd vooraf naar de weersomstandigheden. Orkanen en tornado's komen in heel Amerika geregeld voor.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noord en Midden Amerika artikelen
Reisnieuws
Bizar. Deze 7 landen bestaan niet écht...

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Video
Zijn deze lichtzuilen mooier dan het noorderlicht?

19 feb 2017, Deze atmosferische lichtshow is nog veel zeldzamer dan het noorderlicht. Het mooie: je hoeft er de stad niet eens voor uit!

0
Reisnieuws
Skiër overleeft val van 45 meter en filmde alles

15 feb 2017, Stel je voor: je bent lekker zorgeloos aan het skiën en ineens houdt de berg op. Het overkwam deze pechvogel, die maar liefst vijfenveertig meter naar beneden kukelde! Gelukkig lag er zestig centimeter sneeuw. Zijn GoPro-camera filmde het ongeluk.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.