Artikelen & Blogs Noord en Midden Amerika

Reisnieuws

Tornado's teisteren Virginia

Gepubliceerd: 29 apr 2008
0

Drie tornado's hebben maandag een enorme ravage aangericht in de Amerikaanse staat Virginia. Meer dan 200 mensen raakten gewond.

De eerste tornado richtte enorme schade aan in de steden Suffolk en Norfolk. Winkels, huizen en stroomvoorzieningen werden verwoest.

Kledingkast
De andere twee tornado's troffen twee kleine steden in de buurt van Richmond. Op videobeelden, geschoten na afloop van de storm, is duidelijk het spoor van vernieling te zien: huizen waarvan alleen nog wat houtwerk overeind staat, omgekeerde auto's, omgevallen bomen en een enkele kledingkast te midden van het puin.

Elke twee jaar
Voor Virginia zijn tornado's en orkanen niet nieuw. De Amerikaanse staat wordt gemiddeld elke twee jaar getroffen door een orkaan. Ook tornado's komen om de paar jaar voor. De lente is het voornaamste wervelstormseizoen.

Op reis naar Amerika? Informeer altijd vooraf naar de weersomstandigheden. Orkanen en tornado's komen in heel Amerika geregeld voor.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noord en Midden Amerika artikelen
Video
Wow! Zo dichtbij kwamen deze toeristen bij een walvis

23 okt 2016, Dolfijnen spotten, op safari of mee met een walvissenboot. Meestal mogen toeristen in zulke gevallen van geluk spreken als ze ook maar een glimp opvangen van een van deze dieren. Maar deze reizigers in Quebec overkwam toch wel iets heel bijzonders!

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

0
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.