Artikelen & Blogs Noord en Midden Amerika

Reisnieuws

Tornado's teisteren Virginia

Gepubliceerd: 29 apr 2008
0

Drie tornado's hebben maandag een enorme ravage aangericht in de Amerikaanse staat Virginia. Meer dan 200 mensen raakten gewond.

De eerste tornado richtte enorme schade aan in de steden Suffolk en Norfolk. Winkels, huizen en stroomvoorzieningen werden verwoest.

Kledingkast
De andere twee tornado's troffen twee kleine steden in de buurt van Richmond. Op videobeelden, geschoten na afloop van de storm, is duidelijk het spoor van vernieling te zien: huizen waarvan alleen nog wat houtwerk overeind staat, omgekeerde auto's, omgevallen bomen en een enkele kledingkast te midden van het puin.

Elke twee jaar
Voor Virginia zijn tornado's en orkanen niet nieuw. De Amerikaanse staat wordt gemiddeld elke twee jaar getroffen door een orkaan. Ook tornado's komen om de paar jaar voor. De lente is het voornaamste wervelstormseizoen.

Op reis naar Amerika? Informeer altijd vooraf naar de weersomstandigheden. Orkanen en tornado's komen in heel Amerika geregeld voor.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noord en Midden Amerika artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

0
Reisnieuws
Even schrikken: man wil vliegtuigdeur openen in de lucht!

19 mei 2017, Tijdens een Air Canada-vlucht van Jamaica naar het Canadese Toronto probeerde een verwarde passagier de vliegtuigdeur te openen. Wat denk jij? Zou het hem zijn gelukt?

0
Community
4x van het gebaande pad af met Ambassadeur Mieke de Haas

12 mei 2017, Columbus Travel-editie 65 staat méér nog dan normaal in het teken van reizen buiten de gebaande paden. Wie beter dan Columbus Ambassadeur Mieke de Haas om de editie aan te kondigen en af te trappen met háár favoriete ongebaande plekjes voor di...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.