Gran Sabana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek de magie van Canaima!

Gran Sabana,
Venezuela


[b]Geweldig om te doen![/b] Beauty meets a bit of adventure en bergen water. Vanaf Isla Margarita kun je in een kleine twee uurtjes in net zo'n klein vliegtuigje jezelf naar hogere sferen laten leiden om neer te zien op de hoogste waterval van de wereld: Angel Falls. Plak je neus tegen het raam en geniet van het uitzicht op deze spectaculair gelegen neerstortende watermassa die over land lastig te bereiken is.

Na de landing kom je aan in het Nationale Park Canaima. Dit park is opgericht op 13 juni 1962 en had destijds een oppervlakte van 10.000 km². In 1975 is dit uitgebreid tot 30.000 km² en hierdoor is het één van de grootste natuurparken in de wereld. Een lokale gids brengt je aan boord van zijn uitgehakte boomstam en neemt je mee voor een tocht over het meer waar de watervallen met een donderend geraas hun massa naar beneden storten. Eén kolkende waterbrij, de damp van het water zweeft omhoog. Hier zie je de beroemde tafelbergen die miljoenen jaren oud zijn. Een schitterend en fascinerend gebied.

[img width=500 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images12/37881/37881.jpg][/img]

Na deze tocht zet je voet aan wal in het savanne- en regenwoud. Een stevige wandeling, met veel tekst en uitleg over het gebied waar bijzondere dieren leven zoals de jaguar, rode brulaap, margay, witlippekari, witschoudercapucijnaap, reuzenmiereneter en de drievingerige luiaard, brengt je naar de Salto el Sapo (kikkerwaterval) en ook dat is alweer een belevenis op zich.
[b]Ooit wel eens onder een kletterende waterval doorgelopen op een spekgladde ondergrond, waar je zeikwaternat wordt maar toch die foto's wilt maken en waar je oren niets anders dan het geraas van het water horen?[/b] Dan raad ik je deze excursie echt aan. Genieten in de natuur met daarbij een lekkere lunch want je maag gaat best rammelen na dit geweld.

Aan het einde van de middag vlieg je weer terug en kun je nogmaals genieten van de 979 meter hoge Angel Falls. Het vliegtuigje stuitert vrolijk mee op het deuntje van je adrenaline en brengt je heelhuids terug naar charming lady Margarita!

Deze trip kun je vrijwel overal op Isla Margarita boeken, in ieder geval bij de hotels en hoewel hij behoorlijk prijzig is (ik meen dat het inmiddels zo'n € 250,- per persoon kost), is het het geld echt meer dan waard. Canaima is een afgelegen gebied waar de natuur haar prachtige weg gaat!