Gran Sabana

Dit plateau in het zuiden van het land is een van de vreemdste landschappen van Gran Sabana, met tafelbergen, watervallen, rivieren, vele dieren en oerwoud. Hier ligt de Salto Angel, de hoogste waterval ter wereld van wel duizend meter. De Angelwaterval is zeker de bekendste, maar er zijn meer mooie watervallen in de omgeving zoals bijvoorbeeld de Salto Arapan en de Salto Aponwao.

Informatie over Gran Sabana

Beste foto's & tips van Gran Sabana

'373949' door primavera31 '373949' door primavera31

VenezuelaGran Sabana

VenezuelaGran Sabana

Salto Aponwao

primavera31

Deze 110 meter hoge waterval genaamd "aponwao" in de Gran Sabana is natuurlijk niet zo hoog als Venezuala's top atractie de Angel Falls met 979 meter, maar deze waterval is wel veel woester en het water stort met een noodgang de afgrond in. Tijdens een Gran Sabana tocht een zekere aanbeveling deze waterval te bezoeken.

'460512' door tjo '460512' door tjo

VenezuelaGran Sabana

VenezuelaGran Sabana

Macho

tjo

Via oogcontact vroeg ik hem of ik een foto van hem mocht maken. Toen ik scherp stelde om af te drukken deed hij zijn sigaret in zijn mond, waarschijnlijk om er wat stoerder uit te zien. Dat is wat mij betreft gelukt.

'376227' door primavera31 '376227' door primavera31

VenezuelaGran Sabana

VenezuelaGran Sabana

Salto Arapan

primavera31

In de Gran Sabana zijn tientallen prachtige watervallen te bezoeken. de 1 hoger en wilder dan de ander. sommigen zijn een pareltje al was het omdat ze wat meer verborgen liggen en daardoor erg rustig zijn zonder toeristen. Deze Arapan watervallen is er 1 van.

Laat kaart zien