Paramaribo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Santigron Experience: community based tour naar Marron dorp

Paramaribo,
Suriname


Vlak bij (30 km) Paramaribo ligt het Marron-dorp Santigron. Je kon dit dorp altijd al bezoeken via verschillende touroperators, maar dat betekende een korte stop, rondje door het dorp, wat foto's maken en weer verder.
Sinds een paar jaar is er echter een klein resort aan de rand van het dorp, waar je een paar dagen kunt verblijven. Op deze manier leer je meer van het leven in het dorp en de omgeving. Het mooie van dit resort, opgezet door een Nederlander, is dat het zorgt voor werkgelegenheid voor de dorpsbewoners (gidsen, beheerder, kok, onderhoud) en wat extra inkomsten.

Je kunt kiezen uit een 1, 2 of 3 daags verblijf. De accommodatie is prima. Comfortabele huisjes (warm water op zonne-energie), heerlijk eten en al je drankjes zijn inbegrepen in de prijs. De lokale gidsen vertellen alles over het dorpsleven en kennen ook alle mensen. Je krijgt dus echt een inkijkje in het leven van de Marrons.
Tussen de activiteiten door wordt je prima verzorgd door de dames in de keuken!

Tijdens de meerdaagse verblijven bezoek je ook een Indianen-dorp aan de andere kant van de jungle. Ook hier zorgen de gidsen weer voor een mooie kennismaken met het leven en de cultuur. Tijdens de wandeling door de jungle leer je ook alles over hoe zowel de Marrons en de Indianen de planten en bomen gebruiken voor medische doeleinden en bouwen van hun huizen.

Je kunt ook een boottocht maken over de Saramacca-rivier waar veel volgels en dieren te zien zijn. De boatsman gaat ook de zij-kreekjes in, waarbij je echt de jungle in gaat. De complete 'experience' is dus een mooie mix van cultuur en natuur in een mooie omgeving. Wij zagen tijdens ons verblijf 2 soorten apen, 3 luiaards en ontelbare mooie vogels. En dat allemaal binnen 1 uur van Paramaribo! Dus ideaal als je wat korter in Suriname verblijft.

Echt een aanrader met de mooie toevoeging van het helpen van de dorpsbewoners en niet alleen de touroperators! Meer informatie via de website van de [url="http://www.santigron.com/" target="_blank"]Santigron Experience[/url]