Jungle

Prachtige korjaaltocht naar oorsprong Surinamerivier, diep in het binnenland

Om het noordelijkste deel van de Amazone in te trekken, hoef je geen binnenlandse vlucht te boeken. Zes uur 's ochtends is een goed tijdstip om in de Saramaccastraat (Paramaribo) een zitplaats in 1 van de particuliere busjes te huren. Hiermee reis je voor een klein bedrag richting heb binnenland. Aangekomen in Atjoni, stap je over in een korjaal. Hiermee reis je niet veel comfortabeler dan iemand die dit 200 jaar geleden deed. Al in 1830 werden ze gebuikt om de rivier te bevoeren en handel te drijven op de plantages. Gedurende de uren op de houten zitting van de korjaal, trekken de oerwoudmuren zich met een overweldigende plantengroei aan je voorbij. Je kunt bij een aantal dorpen aan wal gaan en overnachten bij de Marrons, de afstammelingen van de weggelopen Afrikaanse slaven. Vlieg vanuit Djumu terug (van te voren reserveren). Het zien van de Surinamerivier - de donkerbruine levensader die dwars door het regenwoud kronkelt - vanuit de lucht is een onvergetelijke ervaring.
0
3

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
129
Geplaatst op
15 Jul 2012
Land
Bestemming
Categorie
Bijzondere locatie
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "Prachtige korjaaltocht naar oorsprong Surinamerivier, diep in het binnenland"

 • profile image comment

  Hee ! Graag hoor ik wat meer informatie over Suriname ! Ik wil ook graag het binnenland in ( Korjaal en vliegtuig ) Graag hoor ik meer van je Ricardo

  Door RicardoKleijn • geplaatst op 2015-11-04 00:10:39
 • profile image comment

  Het is echt heel eenvoudig en je kunt zo ver het binnenland ingaan als jezelf wilt. Heb je echt geen reisbureau voor nodig. Laat maar weten als je meer wilt weten.

  Door Wereldteam • geplaatst op 2012-12-16 18:35:27
 • profile image comment

  Goede tip! Wij gaan volgend jaar naar Suriname, ik had al op de kaart gekeken tot hoever we met een auto zouden kunnen komen, om dan verder te gaan met een korjaal. Dit klinkt goed!

  Door jhvalk • geplaatst op 2012-12-04 12:11:33

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.