Cuzco

Foto door Reisreporter karinm

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Cuzco

Beste foto's & tips van Cuzco

'1100018' door Fulltime.Travels '1100018' door Fulltime.Travels

PeruCuzco

PeruCuzco

Kleurrijke bevolking.

Fulltime.Travels

Oef, dat is een flinke klim omhoog. Maar dan heb je een prachtig uitzicht over de keizerlijke stad Cuzco. Maar daar zie je eigenlijk niet veel van op deze foto. Dat komt omdat deze mooie dame voor mij persoonlijk veel interessanter is. Dit is Maria, ze woont in Cusco en is fier op haar Inca roots. Best gek als je je bedenkt dat Peruanen met een Inca-afkomst worden gediscrimineerd tegenover bewoners met een Spaanse achtergrond die zich superieur voelen. Wij (en waarschijnlijk meer reizigers) komen juist naar Peru om meer te zien en te weten te komen over de oorspronkelijke bewoners van Peru. Niet alleen voor de schilderachtige tempels, maar ook voor de kleurrijke bevolking. Maria laat zien dat je trots mag zijn op je wie je bent. Ondanks dat niet iedereen het daarmee eens is.

'1089655' door baatjes '1089655' door baatjes

PeruCuzco

PeruCuzco

Wirwar in Cuzco

baatjes

Sacsayhuaman is niet alleen een interessant overblijfsel vanuit de Inca-tijd. Het is gebouwd op een heuvel boven de stad Cuzco. Je hebt er goed zicht op de wirwar aan huisjes in de stad. Je kunt er bijna een 'Waar is Wally?-zoekplaatje' van maken. Vanuit Sacsayhuaman kun je naar Cuzco afdalen door de smalle straatjes van de wijk San Blas. In deze wijk vind je winkeltjes en voldoende eetgelegenheden om even op adem te komen van het hoogteverschil.

'1080771' door karinm '1080771' door karinm

PeruCuzco

PeruCuzco

In klederdracht door.

karinm

Deze Peruaanse liep door een straatje van Cuzco. Aan de achterkant is mooi te zien hoe prachtig gekleurd de geweven omslagdoek is. Deze doeken worden geweven van alpacawol; met behulp van een spintol waar je veel vrouwen mee ziet lopen of zitten wordt de wol tot een draad gesponnen. Vervolgens wordt de wol geverfd met meestal natuurlijke materialen en komen de prachtigste kleuren in de wol. De geweven producten zijn voor de verkoop aan toeristen, maar ook zeker voor eigen gebruik.

Laat kaart zien

Laatste Cuzco artikelen

Living the dream: ontmoet de fotografen van de Jimmy Nelson Foundation

Deze vier geluksvogels documenteerden voor de Jimmy Nelson Foundation het Peruaanse Inti Raymi-festival. Wil jij ook een inheemse cultuur of traditie documenteren? Lees dan verder hoe je een projectreis met de Foundation kunt winnen  ...

Deze vier geluksvogels documenteerden voor de Jimmy Nelson Foundation het Peruaanse Inti Raymi-festival. Wil jij ook een inheemse cultuur of traditie...

PeruCuzco