Cuzco beste reistijd

Het weer in Cuzco

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Cuzco te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Cuzco? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Cuzco

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Peru:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midwest-Peru:Lima kan het best bezocht worden in de zomer van december t/m februari: prettig warm. De kustregio is in deze periode een stuk warmer. April tot november is de beste tijd om deze regio te bezoeken. In de Andes-regio duurt het regenseizoen van december tot maart en deze kun je het beste aandoen in augustus en september.

 

Reisadvies Cuzco: is Cuzco veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
Februari/maart carnaval, Maart/april Semana Santa, 24 juni Inca festival, 28 en 29 juli Onafhankelijkheidsdag, 13 tot 19 augustus Trujillo festival

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Cuzco

Beste foto's & tips van Cuzco

'1100018' door Fulltime.Travels '1100018' door Fulltime.Travels

PeruCuzco

PeruCuzco

Kleurrijke bevolking.

Fulltime.Travels

Oef, dat is een flinke klim omhoog. Maar dan heb je een prachtig uitzicht over de keizerlijke stad Cuzco. Maar daar zie je eigenlijk niet veel van op deze foto. Dat komt omdat deze mooie dame voor mij persoonlijk veel interessanter is. Dit is Maria, ze woont in Cusco en is fier op haar Inca roots. Best gek als je je bedenkt dat Peruanen met een Inca-afkomst worden gediscrimineerd tegenover bewoners met een Spaanse achtergrond die zich superieur voelen. Wij (en waarschijnlijk meer reizigers) komen juist naar Peru om meer te zien en te weten te komen over de oorspronkelijke bewoners van Peru. Niet alleen voor de schilderachtige tempels, maar ook voor de kleurrijke bevolking. Maria laat zien dat je trots mag zijn op je wie je bent. Ondanks dat niet iedereen het daarmee eens is.

'1089655' door baatjes '1089655' door baatjes

PeruCuzco

PeruCuzco

Wirwar in Cuzco

baatjes

Sacsayhuaman is niet alleen een interessant overblijfsel vanuit de Inca-tijd. Het is gebouwd op een heuvel boven de stad Cuzco. Je hebt er goed zicht op de wirwar aan huisjes in de stad. Je kunt er bijna een 'Waar is Wally?-zoekplaatje' van maken. Vanuit Sacsayhuaman kun je naar Cuzco afdalen door de smalle straatjes van de wijk San Blas. In deze wijk vind je winkeltjes en voldoende eetgelegenheden om even op adem te komen van het hoogteverschil.

'1080771' door karinm '1080771' door karinm

PeruCuzco

PeruCuzco

In klederdracht door.

karinm

Deze Peruaanse liep door een straatje van Cuzco. Aan de achterkant is mooi te zien hoe prachtig gekleurd de geweven omslagdoek is. Deze doeken worden geweven van alpacawol; met behulp van een spintol waar je veel vrouwen mee ziet lopen of zitten wordt de wol tot een draad gesponnen. Vervolgens wordt de wol geverfd met meestal natuurlijke materialen en komen de prachtigste kleuren in de wol. De geweven producten zijn voor de verkoop aan toeristen, maar ook zeker voor eigen gebruik.

Laat kaart zien

Laatste Cuzco artikelen

Living the dream: ontmoet de fotografen van de Jimmy Nelson Foundation

Deze vier geluksvogels documenteerden voor de Jimmy Nelson Foundation het Peruaanse Inti Raymi-festival. Wil jij ook een inheemse cultuur of traditie documenteren? Lees dan verder hoe je een projectreis met de Foundation kunt winnen  ...

Deze vier geluksvogels documenteerden voor de Jimmy Nelson Foundation het Peruaanse Inti Raymi-festival. Wil jij ook een inheemse cultuur of traditie...

PeruCuzco