Cuzco

Schrijf als eerste een review!
10
Peru Cuzco
Jacqueline was hier 15 Mar 2018
Onbeschrijfelijk gevoel ging er door mij heen toen ik over de MP dwaalde.....wat een bewondering kwam er voor de "bouwers" in me naar boven ! Wat een magische plek ....wat een uitzichten , wat een steeds wisselende beelden krijg je op de MP door de steeds dalende en stijgende wolken ! Om stil van te worden, neem je tijd om rustig het beeld van deze wonderlijke plek tot je te laten doordringen , want foto's zijn maar een vaag "aftreksel" / herinnering aan de sfeer die er hangt. De plaats waarvandaan je de MP kan bezoeken -Aguas Calientas- vond ik vreselijk : enorme drukte van toeristen , alleen maar hotels en eetgelegenheden , niets magisch aan ! Tip : trek laagjes kleding aan ivm het veranderlijke weer. Dure bestemming doordat je de dure trein naar Aguas Calientas bijna wel moet nemen ( lopen is een zware optie ) ook de busrit naar de ingang van de MP moet je bijna wel nemen....spaar je energie voor de MP zelf !! Ipv het omhoog lopen vanaf Aguas Calientas ( busretour kost zo'n $25 pp, busritje duurt zo'n 20 min )
Regio
  • Magische plek
  • Fotogeniek !!!
  • Drukte
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Peru Cuzco
Anika was hier 15 Mar 2018
Er zijn een aantal bekende trails naar Machu Picchu, maar wij kozen een alternatieve route; genaamd de koffieroute. Deze 3 daagse route die we samen maakten met een gids en waarbij je overnacht bij boeren, startte de 1e dag bij de eerste boer, die van alles en nog wat verbouwden. We kregen hier uitleg over en we maakten zelf chocolade. Daarnaast nuttigden we samen met het gezin de lunch en avondeten. De 2e dag verplaatsten we ons met lokaal vervoer en wandelden we vervolgens verder naar de volgende boer. Ook hier kregen we uitleg over wat ze verbouwden en plukten we koffiebonen en maakten we koffie. De 3e dag weer wandelend en met lokaal vervoer kwamen we aan in Aguas Calientes om de volgende dag als eerste de Machu Picchu te bewonderen, die we echt een paar minuutjes voor ons alleen hadden, omdat we als eerste bij de ingang stonden. Ik vond deze route erg mooi, uiteraard waren wij niet de eerste toeristen die bij de boeren overnachtten, maar het voelde niet nep en ze waren echt oprecht geïnteresseerd. Ook omdat je maar met z'n tweeën (+gids) bij ze overnacht, voelt het echt buiten het gebaande pad. Daarnaast vond ik het mooi dat we hiermee de lokale bevolking ondersteunden, want door de toeristen die bij de boeren overnachten, kunnen de kinderen van deze boeren studeren.
Regio
  • buiten gebaand pad
  • ondersteuning van lokale bevolking
  • laatste nacht in Aguas Calientes=gebaand pad
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Peru Cuzco
npgeerdink was hier 31 Mar 2016
Je weet dat als je naar Machu Picchu gaat het druk is met toeristen. Je hebt de foto'sal duizend keer gezien maar het blijft bijzonder om het met eigen ogen te bekijken. Wij zaten in de eerste bus vanaf Aquas Calientes en daarom was het nog vrij rustig toen we er net waren. Dat was heel fijn.
Regio
  • Must do
  • Druk
Review geplaatst op 2016-12-28 Door npgeerdink
10
Peru Cuzco
Onbeschrijfelijk gevoel ging er door mij heen toen ik over de MP dwaalde.....wat een bewondering kwam er voor de "bouwers" in me naar boven ! Wat een magische plek ....wat een uitzichten , wat een steeds wisselende beelden krijg je op de MP door de steeds dalende en stijgende wolken ! Om stil van te worden, neem je tijd om rustig het beeld van deze wonderlijke plek tot je te laten doordringen , want foto's zijn maar een vaag "aftreksel" / herinnering aan de sfeer die er hangt. De plaats waarvandaan je de MP kan bezoeken -Aguas Calientas- vond ik vreselijk : enorme drukte van toeristen , alleen maar hotels en eetgelegenheden , niets magisch aan ! Tip : trek laagjes kleding aan ivm het veranderlijke weer. Dure bestemming doordat je de dure trein naar Aguas Calientas bijna wel moet nemen ( lopen is een zware optie ) ook de busrit naar de ingang van de MP moet je bijna wel nemen....spaar je energie voor de MP zelf !! Ipv het omhoog lopen vanaf Aguas Calientas ( busretour kost zo'n $25 pp, busritje duurt zo'n 20 min )
Regio
  • Magische plek
  • Fotogeniek !!!
  • Drukte
  • Duur
Review geplaatst op 2016-12-10
9
Peru Cuzco
Doe de Salkantay track naar Machu Picchu. Deze 4 daagse tocht (5e dag is Machu Picchu) loopt prachtig door de bergen. Er lopen geen wegen dus er zijn geen auto's en alleen maar natuur. De bagage wordt gedragen door paardjes wat het lopen gemakkelijker maakt. De eerste dag klim je omhoog naar een prachtig meer met azuur blauw water, heel mooi! Behalve de mensen uit je eigen groep zijn wij maar één ander groepje tegen gekomen. Heerlijk rustig dus! Iedereen kon op zijn eigen tempo de route lopen wat ervoor zorgt dat het helemaal niet voelt alsof je met een groep de tocht doet.. tenmiste totdat het avond is! Met onze gezellig groep werd er uitgebreid gegeten, gekaart, sterke verhalen verteld en een borrel gedronken. Verwacht geen luxe op deze tocht, douchen is er niet bij. Maar op dag 3 kom je wel heerlijke hotsprings tegen en dat is maximaal genieten. Natuurlijk eindig je bij Machu picchu en dit is dan ook het hoogte punt van de tocht. Hier zijn veel veel toeristen dus dat is weer even wennen. De reis was prachtig!
Regio
  • Prachtige tocht door de bergen met als hoogte punt Macchu Picchu
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Peru Cuzco
Vanaf het plaatsje Ollytytambo vertrok ik met mijn medereizigers naar het beginpunt van de Inca Trail. Rugtas: check! Kleding voor warm en koud weer: check! Snacks: Check! Paspoort: check! Ik liep de Trail voor een groot deel met een groep, drie gidsen en een grote groep 'porters' en cooks. Deze mensen zorgden ervoor dat onze lunch 's middags klaarstond op de rustplaats en dat onze tenten opgezet waren op de overnachtingsplek. Met alle spullen renden zij bijna de gehele Inca Trail. Respect!De tocht duurt 4 dagen. Lang en vermoeiend, zeker de twee dag waarbij je een flink stuk stijgt. Gelukkig werden we elke dag verwend met een lekkere lunch, thee en popcorn en 's avonds kregen we nog eens drie gangen tijdens het avondeten. ' Morgens vroeg(4.30uur opstaan...)kreeg je thee in de tent en een heerlijk voedzaam ontbijtje. Omdat er maar 500 mensen per dag de Inca Trail mogen lopen, zijn er hele stukken waarin je niemand tegenkomt. Heerlijk muziekje op, lopen en genieten van het uitzicht. Op de laatste dag moesten we nog een stukje afleggen naar de Sungate, waar je de eerste glimp van Machu Picchu opvangt. Op dat moment weet je weer waarom je dit doet.. Een prachtig uitzicht. Machu Picchu zelf is mooi om te zien. Mannen die met een tandenborstel de ruïnes proberen schoon te houden, om zo min mogelijk aan te tasten. Geweldig! Maar vooralhet uitzicht is adembenemend. Afzien en zweten, maar dan heb je ook wat! Toeristisch? Dat wel. Maar dit wereldwonder is absoluut een bezoekje waard.
Regio
  • Take it easy! Je kunt ook de trein en bus nemen naar Machu Picchu
  • prachtige omgeving
  • er mogen maar 500 mensen per dag op de Inca Trail, dus maanden van tevoren boeken
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Peru Cuzco
Er zijn een aantal bekende trails naar Machu Picchu, maar wij kozen een alternatieve route; genaamd de koffieroute. Deze 3 daagse route die we samen maakten met een gids en waarbij je overnacht bij boeren, startte de 1e dag bij de eerste boer, die van alles en nog wat verbouwden. We kregen hier uitleg over en we maakten zelf chocolade. Daarnaast nuttigden we samen met het gezin de lunch en avondeten. De 2e dag verplaatsten we ons met lokaal vervoer en wandelden we vervolgens verder naar de volgende boer. Ook hier kregen we uitleg over wat ze verbouwden en plukten we koffiebonen en maakten we koffie. De 3e dag weer wandelend en met lokaal vervoer kwamen we aan in Aguas Calientes om de volgende dag als eerste de Machu Picchu te bewonderen, die we echt een paar minuutjes voor ons alleen hadden, omdat we als eerste bij de ingang stonden. Ik vond deze route erg mooi, uiteraard waren wij niet de eerste toeristen die bij de boeren overnachtten, maar het voelde niet nep en ze waren echt oprecht geïnteresseerd. Ook omdat je maar met z'n tweeën (+gids) bij ze overnacht, voelt het echt buiten het gebaande pad. Daarnaast vond ik het mooi dat we hiermee de lokale bevolking ondersteunden, want door de toeristen die bij de boeren overnachten, kunnen de kinderen van deze boeren studeren.
Regio
  • buiten gebaand pad
  • ondersteuning van lokale bevolking
  • laatste nacht in Aguas Calientes=gebaand pad
Review geplaatst op 2016-09-25
8
Peru Cuzco
remcoenmarloes was hier 31 Aug 2013
Aangezien ik (Remco) voor 6 weken naar Cuzco ben gegaan om vrijwilligerswerk te doen zal deze stad altijd speciaal blijven voor me. Maar ook als je er als toerist komt is dit een heel speciale plek, rijk aan cultuur en een uitvalsbasis voor veel mooie excursies de natuur in. In de stad zelf kom je veel gebouwen uit de tijd van de Inca's tegen, dus de stad zelf bekijken is zeer de moeite waard. Maar dichtbij gelegen zijn ook zeer mooie constructies te vinden. Om er maar enkele te noemen: de Moray terrassen, Sacsaywaman ruines en Maras zoutmijnen zijn stuk voor stuk zeker de moeite waard. Voor wie meer tijd heeft is de 4 daagse tocht naar Machu Picchu zeker aan te reden! Vier dagen lang wandelen kan, maar de variant met mountainbiken, abseilen en wildwater raften was zeker ook heel gaaf!
Regio
  • Unieke locaties
  • Mooie natuur
  • Oude cultuur
  • Hoogte en warmte kan lastig zijn
Review geplaatst op 2018-09-10 Door remcoenmarloes