Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Peru stuurt team naar Indianen

Gepubliceerd: 22 jun 2008
0

De overheid van Peru heeft een team naar het afgelegen Amazonegebied gestuurd om onderzoek te doen naar de geïsoleerde Indianen die onlangs op de foto werden gezet. De actie is een reactie op de golf van internationale protesten.

Met de missie reageert de Peruaanse overheid op de publicatie van unieke foto's van de geïsoleerde Indianenstam in Brazilië, vlakbij de grens met Peru. De foto's haalden wereldwijd het nieuws. Naar schatting leven 500 Indianen in de regio.

Illegale houtkap
Hoewel de Indianen op het eerste gezicht binnen de Braziliaanse grenzen leven en gefotografeerd zijn door de Braziliaanse overheid, heeft Peru ook met de stam te maken. Er is namelijk sprake van toenemende bezorgdheid over de gevolgen van de illegale houtkap in Peru voor de Indianen.

Gevlucht
Vertegenwoordigers van de Braziliaanse overheid hebben eerder verklaard dat Indianen uit Peru naar Brazilië zijn gevlucht om te vluchten voor de houthakkers in hun leefgebied. Sommige Peruaanse ambtenaren die de regio moeten beschermen, worden zelfs ervan verdacht betrokken te zijn bij de illegale houtkap.

Protest
Meer dan 1300 mensen van over de hele wereld hebben daarop brieven geschreven naar de Peruaanse regering om de illegale houtkap een halt toe te roepen, zodat de Indianenstam beschermd wordt. Survival International, de organisatie die opkomt voor bedreigde stammen, vindt het een goede zaak. 'Het feit dat de Peruaanse overheid een team naar het Amazonegebied heeft gestuurd, is een duidelijk bewijs van de macht die burgers wereldwijd hebben om overheden te dwingen tot actie. We zullen de resultaten nauwgezet blijven volgen om er zeker van te zijn dat het geen loze actie is', aldus directeur Stephen Corry.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Reisnieuws
5x ultieme en geheime safariplekjes buiten Afrika

06 apr 2017, We kennen het woord safari natuurlijk allemaal als een typische Afrikaanse aangelegenheid. Maar dat betekent uiteraard niet dat je alleen in Afrika oog in oog kunt komen te staan met wilde dieren. Ook op deze geheime wildlifeplekjes staan je onver...

0
Reisnieuws
De 6 nieuwste backpackbestemmingen

05 apr 2017, Eigenlijk zou iedereen tenminste één keer moeten backpacken, want het is een onvergetelijke en compleet nieuwe reiservaring. Vermijd dan wel de platgelopen backpackersoorden. Wij helpen je op weg met de nieuwste backpackbestemmingen op ieder con...

1
Reisnieuws
7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.