De Chaco NP beste reistijd

Het weer in De Chaco NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor De Chaco NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in De Chaco NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor De Chaco NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in De Chaco NP:
Paraguay staat bekend om haar extreme klimaat. Van december tot februari kan de temperatuur oplopen tot 40°C, en dat zonder één spat regen. Het zuiden van De Chaco NP is in die periode een stuk vochtiger, maar nog steeds erg warm. De winter is een stuk aangenamer, met een gemiddelde temperatuur van 23°C. De beste tijd voor een bezoek is het voor- en najaar, dus in april, mei, september en oktober. Bereid je in De Chaco NP echter altijd voor op alle mogelijke klimaten. Weersomstandigheden kunnen hier acuut omslaan.


Reisadvies De Chaco NP: is De Chaco NP veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
3 maart Día de San Blas, 1 maart Cerró Corà, maart/april Semana Santa, 15 mei Onafkankelijkheidsdag, 12 juni Paz del Chaco, 15 augustus Oprichting Asuncion, 25 augustus Victoria del Boquerón.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over De Chaco NP

Laat kaart zien