Saint-Laurent du Maroni

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prachtige markt in St. Laurent

Saint-Laurent du Maroni,
Frans-Guyana


Frans- Guyana was vroeger een gevangeniskolonie. De meeste mensen die naar St. Laurent komen, gaan dan ook naar de befaamde gevangenis. De gevangenis waar ook Papillon een aantal jaren heeft doorgebracht.

Maar vergeet niet de prachtige markt te bezoeken, als je toch in St. Laurent bent. Op woensdag en zaterdag komen zowel Surinaamse Inheemsen als Marrons naar de markt om hun spullen te verkopen. Recentelijk zijn daar ook Haïtianen bijgekomen, en natuurlijk zijn er nog de lokale landbouwers die er hun spullen aan de man brengen. De markt kent een overvloed aan prachtig fruit en tropische groenten.

De grootste verrassing is wel het marktgebouw, waarbinnen je heerlijke Vietnamese loempia's en pho kunt eten. Nooit geweten dat in Frans-Guyana een Vietnamese gemeenschap woonachtig was. We hebben in ieder geval erg genoten van het eten daar.

St. Laurent ligt zo'n 2,5 uur rijden vanaf Paramaribo, en is prima op eigen gelegenheid te bezoeken. Ik heb er een blog over geschreven op mijn website Kapelka Travel.