Noord Sierra beste reistijd

Het weer in Noord Sierra

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noord Sierra te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noord Sierra? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noord Sierra

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord Sierra:De gemiddelde temperatuur en neerslag op de Galapagos eilanden:


 

De beste reistijd van Noord Sierra is

juni t/m september (binnenland) en februari t/m april (Galapagos eilanden). In het binnenland van Noord Sierra is de warmste en droogste periode van juni tot december. Buiten die maanden valt er eigenlijk alleen in de middag soms wat regen. De kust heeft wel een duidelijk droog en nat seizoen: december tot maart is de natste en warmste periode. Op de Galapagos zijn er van januari tot juni warme, zonnige dagen met zware regenbuien. Buiten deze periode is er bewolkt, droog weer, met een ruwe zee en soms mist.


Reisadvies Noord Sierra: is Noord Sierra veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
6 januari Reyes Magos, maart/april Semana Santa, 24 maart La Battala del Pinchincha, 24 juni San Juan, 28 en 29 juni San Pedro en San Pablo, 24 juli geboortedag Simón Bolívar, 10 augustus Onafhankelijkheidsdag, 12 oktober Día de la Raza, 6 december Oprichting Quito.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noord Sierra

Beste foto's & tips van Noord Sierra

'457111' door Fietser '457111' door Fietser

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Klederdracht in...Ecu

Fietser

Onderweg in de Andes passeerden we in een klein dorpje een lokale markt. Het over grootte deel van de mensen was nog traditioneel gekleed, zelfs redelijk veel mannen. Wanneer ik naar deze kleding kijk doet me dat veel denken aan de een of andere christelijke sekte ergens op de wereld. Mormonen misschien? In ieder geval het was een feest om over de markt te lopen.

'317234' door antwan '317234' door antwan

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Groene kolibrie

antwan

In de nevelwouden van Ecuador leven veel verschillende vogels. De kolibrie is er hier een van en je ziet deze vogels dan ook overal. Je hebt ze in diverse kleuren en maten en ze hebben allemaal een verschillende naam maar voor mij lijken ze net iets te veel op elkaar om ze een naam te kunnen geven, dus voor mij blijft het; een groene kolibrie.

'154345' door Lione Kolsteren '154345' door Lione Kolsteren

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Roofvogel

Lione Kolsteren

Volgens mij is dit de Aplomado valk maar ik kan het mishebben. Gefotografeerd in de Noordelijke Sierra.

Laat kaart zien