Noord Sierra

Het landschap van de Noordelijke Sierra is een opeenvolging van vulkanen, sprankelende kratermeren, boomgaarden en bergtoppen. Ibarra is de grootste stad in dit deel van Noord Sierra. De belangrijkste weg door de Noordelijke Sierra is de Panamericana. Bezienswaardig zijn de Volcán Cayambe, de pre-Inca ruïnes van Cochasquí en het Quitsato Monument op de evenaar.

Informatie over Noord Sierra

Beste foto's & tips van Noord Sierra

'457111' door Fietser '457111' door Fietser

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Klederdracht in...Ecu

Fietser

Onderweg in de Andes passeerden we in een klein dorpje een lokale markt. Het over grootte deel van de mensen was nog traditioneel gekleed, zelfs redelijk veel mannen. Wanneer ik naar deze kleding kijk doet me dat veel denken aan de een of andere christelijke sekte ergens op de wereld. Mormonen misschien? In ieder geval het was een feest om over de markt te lopen.

'317234' door antwan '317234' door antwan

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Groene kolibrie

antwan

In de nevelwouden van Ecuador leven veel verschillende vogels. De kolibrie is er hier een van en je ziet deze vogels dan ook overal. Je hebt ze in diverse kleuren en maten en ze hebben allemaal een verschillende naam maar voor mij lijken ze net iets te veel op elkaar om ze een naam te kunnen geven, dus voor mij blijft het; een groene kolibrie.

'154345' door Lione Kolsteren '154345' door Lione Kolsteren

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Roofvogel

Lione Kolsteren

Volgens mij is dit de Aplomado valk maar ik kan het mishebben. Gefotografeerd in de Noordelijke Sierra.

Laat kaart zien