Santander Department

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vrij als een vogel in San Gil

Santander Department,
Colombia


Wanneer je spanning zoekt in Colombia, dan kun je natuurlijk rondstruinen in een groezelige wijk in Bogotá of Medellín, maar voor wat veiliger avontuur kun je waarschijnlijk beter terecht in San Gil.

San Gil is omgeven door bergen, groene dalen, rivieren en watervallen. Ideaal dus voor de outdoorliefhebber. Wij lieten ons ook - ondanks hoogtevrees - verleiden en besloten om te paragliden. Toegegeven, ik heb allerlei uitvluchten proberen te zoeken tijdens het busritje naar de vallei waar het allemaal ging gebeuren. Maar toen ik eenmaal zo vrij als een vogel boven de wolken zweefde, moest ik stiekem toch wel een traantje van geluk laten.

Een leuke bijkomstigheid: omdat je deze activiteit doorgaans met een groep doet, kom je op een makkelijke manier in contact met andere reizigers uit verschillende landen.

Je kunt natuurlijk op meerdere schitterende plekken op de wereld paragliden. Maar daar waar we op veel plekken echt bizarre bedragen voor een vlucht van ongeveer 20 minuten voorbij zagen komen, was het hier relatief goedkoop. Tip: zorg voor goede bescherming tegen de zon.

Bekijk ook