El Norte Grande

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Driedaagse Lauca-tour vanuit Arica.

El Norte Grande,
Chili


Als je in Chili in El Norte Grande bent en je bent in de buurt van Arica dan is het een must om de overweldigende bergwereld van Lauca eens wat uitgebreider te bekijken. Wij hebben dat gedaan door ter plaatse zelf een driedaagse tour te boeken. Die hebben we gemaakt per minibusje met chauffeur.
Een tour boeken heeft een groot aantal voordelen boven zelf rijden. Je kunt tijdens de tour optimaal genieten en ook fotograferen doordat je zelf je aandacht niet op de weg hoeft te richten. Die gaat ten volle naar de omgeving. Bovendien is je chauffeur tevens je gids die je de mooiste plekjes laat zien en je voorziet van de nodige anekdotes. Dit was voor ons de belangrijkste reden om niet zelf te rijden.Naar accommodatie, volpension, hoef je zelf niet te zoeken. Dat is tevoren al geregeld. Voor vertrek word je opgehaald en na de tour wordt je weer netjes bij je verblijf afgezet. Ten slotte wordt er zuurstof meegenomen achter in de auto want grote gedeelten van deze tour bevinden zich op grote hoogten. Gelukkig hebben we die niet nodig gehad.
Deze tour was voor ons een hoogtepunt tijdens onze rondreis door Zuid-Amerika.

Voor meer informatie en een verslag van deze driedaagse tour verwijs ik naar mijn driedelige blog: Deel 1,2 en 3 Driedaagse Lauca-tour.