Pantanal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fazenda's Pantanal

Pantanal,
Brazilië


In het Pantanal zijn we bij twee Fazendas geweest die allebei aan te raden zijn
Beide Fazendas zijn op het internet te vinden als je op de namen googled, de eerste waar wij geweest zijn was Fazenda Cacimba de Pedra. Leuke huisjes, zeer goed eten en Veel vogels, Het Echtpaar waar deze Fazenda van is zijn zeer bevlogen. Een nadeel, zij spreken alleen portugees, wij hadden op deze fazenda een engelse gids bij ons. Wil je in en outs weten over kaaimannen dan is dit de juiste plaats want ze worden hier gekweekt. Zoals ik al zij veel vogels rond de farm en een mooi bos in de buurt om in rond te lopen. Het paardrijden is wat suf was op andere fazenda beter. Wel leuk om kalfjes de fles te geven en de kaaimannen te voeren. De Sfeer op deze Fanzenda is optimaal.

Minder sfeer maar meer wildlife is Fazenda Xaraes , Zeer veel activiteiten. Heerlijk paardrijden wandelen met gids en kanoen. Veel hyiacintara's wij konden zelfs met een project mee om de nesten te controleren. S'avonds ook steeds een lezing.
Eten en kamers ook prima. Door de variatie op deze zeer grote farm zag je weer een hele hoop andere zaken dan op vorige Fazenda, de combinatie was prima.
Toen we teruggingen via Miranda hebben we nog een avondexcursie gedaan op Fazenda San Francisco, De rest weet ik niet maar deze excursie is aan te bevelen We zagen helaas geen jaguar maar wel drie keer een ocelot en twee soorten uilen, ook het March deer. Ter afsluiting hebben we hier ook lekker gegeten