Andesgebergte

De Andesgebergte is een bezienswaardigheid die niet het eigendom van Andesgebergte alleen is. Andesgebergte deelt dit gebergte met Argentinië, Chili, Andesgebergte, Peru, Ecuador en Venezuela. Het gebergte heeft een gemiddelde hoogte van vierduizend meter. In de Andes is landbouw moeilijk, omdat er een gebrek aan water is.

Informatie over Andesgebergte

Beste foto's & tips van Andesgebergte

'545988' door Haribobanaan '545988' door Haribobanaan

BoliviaAndesgebergte

BoliviaAndesgebergte

Lama in het...Andes-g

Haribobanaan

De driedaagse Takesi trail; Vanuit La Paz reden we naar de verlaten mijn van San Francisco (4200 meter), waar we begonnen met onze wandeltocht over eeuwenoude, goed bewaard gebleven Incapaden.

'522037' door Fietser '522037' door Fietser

BoliviaAndesgebergte

BoliviaAndesgebergte

Dead road.

Fietser

Dit is het meest gefotografeerde gedeelte van de "dead road" die geldt als de meest gevaarlijke weg ter wereld. De afgrond is hier peilloos diep. Helaas zaten we zwaar in de wolken en konden we niet op het ideale punt staan voor de foto. We begonnen in de sneeuw die nat werd, daarna regen, vervolgens dikke wolken en eindigden in de zon met tropische temperaturen.

'500307' door Fietser '500307' door Fietser

BoliviaAndesgebergte

BoliviaAndesgebergte

Storm

Fietser

Het slechte weer kwam er aan. Gelukkig hadden we onze tentjes al staan en stond er een heel klein stenen gebouwtje waar we net inpasten en konden koken. Een 10 minuten later barstte het noodweer los. Harde wind en zware regen, maar bovenal een onweer waarvan je denkt: de wereld vergaat. Het water wat je ziet is een meertje wat ontstaan is van denk ik een meteoor inslag. Het heet n.l. Meteor Crater.

Laat kaart zien

Laatste Andesgebergte artikelen

Bolivia: zo regel je je eigen jacuzzi in de Andes

Een highlight voor veel reizigers in Bolivia is de spectaculaire Sajama-vulkaan, met ruim 6500 meter de hoogste berg van het land. Aan de voet kun je een bijzonder bad nemen in een warmwaterbron. Maar het is een heel avontuur om er te komen, vertelt Columbus-schrijver Gerbert van der Aa.

Een highlight voor veel reizigers in Bolivia is de spectaculaire Sajama-vulkaan, met ruim 6500 meter de hoogste berg van het land. Aan de voet kun je...