Mendoza San Juan La Rioja

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

7 Years in Argentijns Tibet

Mendoza San Juan La Rioja,
Argentinië


Tussen Barreal, een charmant dorpje met ’s nachts de melkweg aan je voeten, en Uspallata lopen verschillende wegen. Wie niet van asfalt houdt, gaat op de 149 rechtsaf op de kruising met de RN 153 en neemt Routa 32. Je rijdt dan met de Andes aan je rechterhand door het landschap waar een groot deel van Seven Years in Tibet is gefilmd en dat kun je zien.

Onderweg stuit je, behalve op flinke stenen, zo nu en dan op altaartjes voor Difunta Correa (zie [url="http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/argentinie/mendoza_san_juan_la_rioja/reisreporter/blogs/4491.html" target="_blank"]blog[/url] en [url="http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/argentinie/mendoza_san_juan_la_rioja/reisreporter/fotos/315374.html" target="_blank"]foto[/url]), de beschermvrouwe van vrachtwagenchauffeurs, maar vooral voor iedereen met een wens. Als je stopt, sprenkel dan wat water op Correa’s beeldje en wens dat je aan het eind van de rivierbodem die als weg fungeert weer heelhuids de bewoonde wereld inrijdt.

Tip in tip: oud formule 1 coureur Ricardo Zunino heeft de boerderij die hij van zijn ouders erfde in Barreal omgebouwd tot een smaakvolle plek om te overnachten en heerlijk te eten. Aan zijn voormalig leven herinnert nog een snelle oldtimer die in de stal staat geparkeerd. Voor de rest is het rust en ruimte die het tempo bepalen op deze prachtige plek.