Columbus Originals • Al onze videoreportages op een rijtje

Op de hoogte blijven van de reisavonturen van onze professionele Columbus-reisjournalisten? Als je je abonneert op youtube.com/columbusmagazine mis je geeneen Columbus Original meer.


Ontdek: Georgië weg van de massa

Roadtrip! Columbus Travel-reporters Tom Aussems en Tim Bilman rijden met een vintage Lada op het dak van Europa: het Kaukasusgebergte in Georgië.
 

 


Ontmoet: Michael Palin en het epische verhaal van de Erebus

Columbus Travel-hoofdredacteur Mark Mackintosh interviewt Michael Palin over zijn nieuwe boek Erebus, dat is vernoemd naar een Brits expeditieschip dat in de negentiende eeuw als eerste de kust van Antarctica en de Arctische Archipel van Canada in kaart bracht. Met dodelijke gevolgen ...
 

 


What the hack?! Columbus Travel Hacks voor je volgende wintersportvakantie

Columbus Travel-redacteuren Mark en Tom zochten het even voor je uit: hoe ga je zo voordelig mogelijk op wintersport, weg van de massa?
 

 

Columbus ontdekt IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom kwamen met hun terreinwagen en MINK, een in het oog springende minicaravan, op de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. Het goede nieuws: dit kun jíj ook doen!

Lees Tim en Toms reisreportage in Columbus-editie 76

Wereldprimeur: Columbus ontdekt de Turtle Islands

Reisjournalisten Tom Aussems en Tim Bilman reisden af naar de kust van het West-Afrikaanse Sierra Leone voor een absolute wereldprimeur: een reportage over de afgelegen Turtle Islands en hun mysterieuze inwoners, de Sherbro. Deze droomeilanden zijn pas door tweehonderd westerlingen bezocht en nog nooit in kaart gebracht.

Deze reportage werd in opdracht van Columbus Travel gemaakt door professionele reisjournalisten. Zij kregen van ons de missie mee om er de massa te vermijden en de authentiekste activiteiten uit te lichten. Je leest het resultaat in editie 75

Exclusief! Columbus interviewt Jimmy Nelson

Voor zijn nieuwe fotoboek Homage to Humanity legde de Britse Jimmy Nelson (50) inheemse culturen op vijf continenten vast. Tussen de antieke camera’s in zijn kantoor voelden we hem aan de tand over zijn project. Bekijk hier de video van ons interview én nog niet eerder vertoonde filmfragmenten van Jimmy zelf. Wauw!

Dit interview werd afgelegd door een Columbus-redactielid. Je leest het resultaat in editie 75

 

Tom tipt: gratis op citytrip

Airwander is een superhandige site waarmee je je reis vaak kostenvrij aanvult met een meerdaagse tussenstop. Columbus-redacteur Tom legt uit hoe je zélf een gratis stedentrip een boekt.

Tom tipt: error fares

Een error fare is een fout in het systeem van de airline, waardoor je spotgoedkoop vliegt. Columbus-redacteur Tom legt uit hoe je er zélf een boekt.

Tom tipt: Bora Bora on a budget

Bora Bora zal nóóit een goedkope reisbestemming worden. Maar met deze tip van Columbus-redacteur Tom verzacht je de financiële schade tenminste nog een beetje. 

Bucketlist van Nederland: Michelin-restaurants

Ben jij al eens in een Michelin-restaurant geweest? In Nederland kun je aanschuiven in maar liefst 108 restaurants met tenminste één ster. Dit zijn de bijzonderste restaurants.

Deze reportage werd gemaakt door een Columbus-redacteur. Je leest het item in editie 73.

Making of: Noord-Marokko

Een roadtrip door het Marokkaanse Rifgebergte voert langs pieken, stranden en kliffen. Maar vooral: langs de bijzonder gastvrije bevolking, die Nederland in haar hart heeft gesloten. ‘Zeg maar tegen je Nederlandse vrienden dat ze van harte welkom zijn’, is er een veelgehoorde opmerking. Bekijk de video om te zien waar professionele Columbus-reisjournalisten Gerbert van der Aa en Tim Bilman aankloppen.

Deze reportage werd in opdracht van Columbus Travel gemaakt door professionele reisjournalisten. Zij kregen van ons de missie mee om er de massa te vermijden en de authentiekste activiteiten uit te lichten. Je leest het resultaat in editie 71

Avontuur om de hoek: Sallandse Heuvelrug

Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot reizen af naar Overijssel en beginnen te begrijpen waarom de Sallandse Heuvelrug met geen ander natuurgebied in Nederland te vergelijken is. Bekijk de video van hun avontuur om de hoek. 

Deze reportage werd gemaakt door een Columbus-redactieteam. Je leest het item in editie 72.

Bucketlist van Nederland: escape rooms

Ben jij al eens in een escape room geweest? In Nederland zijn er maar liefst 400 van deze themakamers waaruit je met behulp van aanwijzingen en gadgets moet zien te ontsnappen. Dit zijn de bijzonderste.

Deze reportage werd gemaakt door een Columbus-redacteur. Je leest het item in editie 72.

Making of: Suriname

Professionele Columbus-reisjournalisten Tim Bilman en Tom Aussems trokken voor ons in een boomstamkano de Surinaamse jungle in, waar ze hun avonturen vastlegden met de DJI Mavic Pro-drone. Dit is het verbluffend mooie resultaat. Wij krijgen er nog steeds kippenvel van.

Deze reportage werd in opdracht van Columbus Travel gemaakt door professionele reisjournalisten. Zij kregen van ons de missie mee om er de massa te vermijden en de authentiekste activiteiten uit te lichten. Je leest het resultaat in editie 69.

Making of: Vancouver Island, Canada

Professionele Columbus-reisjournalisten Lars Anderson en Malou van Breevoort drongen op het Canadese Vancouver Island door tot Nimmo Bay, een verborgen wildernis die normaliter alleen voor de rijken der aarden toegankelijk is. Volg hun avonturen – van vliegen in een watervliegtuigje tot beren spotten – in dit jaloersmakende filmpje. Wedden dat je Canada nog nooit op deze manier hebt gezien?

Deze reportage werd in opdracht van Columbus Travel gemaakt door professionele reisjournalisten. Zij kregen van ons de missie mee om er de massa te vermijden en de authentiekste activiteiten uit te lichten. Je leest het resultaat in editie 69.

Making of: Patagonië, Argentinië

Professionele Columbus-reisjournalist Erik Joosten vertrok in opdracht van Columbus naar Patagonië. Het plan: in vijf dagen rond de fjorden en gletsjers van Vuurland navigeren, het zuidelijkste stukje van Patagonië, dat op zijn beurt het zuidelijkste stukje van Zuid-Amerika is. Een wereld van extremen die nog maar weinig reizigers hebben ervaren, maar die verrassend toegankelijk blijkt ... De ongeziene beelden.

Deze reportage werd in opdracht van Columbus Travel gemaakt door professionele reisjournalisten. Zij kregen van ons de missie mee om er de massa te vermijden en de authentiekste activiteiten uit te lichten. Je leest het resultaat in editie 69.

Bucketlist van Nederland: omgebouwde tuinkassen

Onder Haarlemmers is het Veerkwartier, een voormalige plantenkas aan de Veerplas, razend populair. Het is de eigenaren gelukt om er een rust- en speelplek te creëren in de natuur, waar ook nog eens lekker en duurzaam gegeten kan worden. En dat proef je aan alles. Zo staat de kachel aan en zitten de gasten om vier uur 's middags al lekker aan de wijn. Columbus-redacteur Corine Stijnen nam er poolshoogte en maakte er het volgende filmpje.

Deze reportage werd gemaakt door een Columbus-redacteur. Je leest het item in editie 71.